Burdur'un Altınyayla ilçesinden olan Eski Almanya Milletvekili Mustafa Erkan'ın Annesi Teslime Erkan Vefat etmiştir.

Dış işleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu' nun Özel Danışmanı Almanya Eski Milletvekili Mustafa Erkan' ın Annesi Teslime Erkan Vefat etmiştir.

Cenazesi 22.02.2023 Çarşamba günü saat 11.00 da, BURDUR Altınyayla ( Dirmil ) Merkez Camisinden Kılınan Namazın ardından Hacıyaran Mezarlığına Defin Edilecektir.

MUSTAFA ERKAN KİMDİR ?

Almanya’nın Aşağı Saksonya Eyaletinin 2013 yılında “en genç milletvekili” olan Mustafa ERKAN, 20 Aralık 1984 tarihinde Almanya’nın Neustadt şehrinde doğmuş ve orada büyümüştür. Mustafa ERKAN’ın ailesi aslen Burdur ilinin Altınyayla ilçesinden kırk beş yıl önce Almanya’ya işçi olarak göç etmiş ve o tarihten itibaren Almanya’da yaşamaktadır.
Erkan, 2002 yılında Neustadt şehrinde Leine-Schule lisesinden mezun olmuş ve öğrenim hayatına “Yüksek Ekonomi” alanında eğitim alarak devam etmiştir. Daha sonra, Almanya’nın Hannover şehrinde, “makina teknisyenliği” alanında üç yıl eğitim aldıktan sonra; Volkswagen şirketinde “makina teknisyeni“ olarak üç yıl çalışmıştır. Erkan, iş hayatını, Volkswagen şirketinden sonra Almanya’nın üçüncü büyük sendikası olan IGBCE´de “siyasi danışman” olarak sürdürmüştür.
Çok küçük yaşlardan itibaren içinde siyaset aşkı bulunan Erkan, siyaset hayatına ilk adımını, lise öğrencisi iken 20 yıl önce sınıf başkanı olarak atmış; daha sonra da okul başkanı ve yaşadığın bölge semtinin okullar başkanı olarak içindeki liderlik ruhunu takip etmeye devam etmiştir. Mustafa ERKAN, okullar başkanı olarak “Belediye Meclisinde” söz hakkı sahibi olduktan sonra, siyaset alanında ilerlemeye ne kadar kararlı olduğunu Sosyal Demokrat Partisi’nin, “Gençlik Kolları Başkanlığını” kurarak ve iki sene sonra da Sosyal Demokrat Partisi’nin başkanı seçilerek göstermiştir. Genç yaşta başarıyı yakalamayı kendine ilke edinen Mustafa ERKAN, 20 Ocak 2013 tarihinde, Aşağı Saksonya Eyalet Meclisi'nin “en genç ve Türk kökenli milletvekili” olmuştu ve siyasi dünyanın başarılı ve genç yüzü olarak siyaset alanında yerini almıştır.
Mustafa Erkan Aralik 2017´de T.C. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun özel danışmanı oldu.