Konaklama ve ulaşım konusuna da değinen Rektör Korkmaz; “Burdur’un yurt sorunu yok. Yeni açılan yurtlarımızla birlikte geçen yıl ülkemizde yaşanan konaklama sorununu Burdur olarak yaşamadık. Ulaşımda ise bir takım bazı aksaklıklar olabiliyor. Burdur Belediye Başkanımız ve Özel Halk Otobüsleri Kooperatifimiz ile koordineli çalışarak büyük bir sıkıntı yaşamıyoruz” dedi.

Burdur’u Değiştiriyor, Geliştiriyoruz

Akademisyen sayısının 1.000’i aştığını söyleyen Rektör Korkmaz; “Göreve geldiğimizde 1.000 akademisyen bir şehri değiştirir demiştik. Bugün gelinen noktada toplamda 1.068 akademisyenimiz var. Ve biz Burdur’u hem hayvancılık alanında hem de spor turizmi alanında değiştiriyoruz, geliştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

MAKÜ, Önümüzdeki 10 Yılda İlk 10 Üniversite Arasına Girecek

“Tercih yapmak isteyen öğrencilerin dikkat etmesi gereken tek şey, okuduğu bölümü, mesleklerini sevmeleri açısından istedikleri bölümü yazsınlar” diyen Rektör Korkmaz; Üniversitenin altyapısının tamamlandığını, bundan sonra bilimsel gelişimlere önem verdiklerini, tecrübeleri sayesinde MAKÜ’nün Türkiye’de en iyi üniversiteler arasında yerini aldığını, önümüzdeki 10 yılda MAKÜ’nün ilk 10 üniversite arasına gireceğini vurguladı.

MAKÜ’nün Spor ve Turizm alanlarından bahseden Rektör Korkmaz; “MAKÜ’de Ünipark Alışveriş Merkezi Eylül ayında açılacak. Bölgenin en büyük kütüphanesi, sosyal donatılar, Kredi Yurtlar Kurumunun yatırımları ile 4.000 kişilik öğrenci yurdumuz, kapalı spor salonu, yüzme havuzu, Spor Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesinin bazı branşlarının yer aldığı, alt katı derslik ve idari bölüm olan 15 bin kişilik bir stadyumumuz var. Bu stadyumun Türkiye’de başka bir örneği yok.

Üniversitemizde 2 ciddi odaklanmamız var. İlki Bölgesel Kalkınma Odaklı Hayvancılık Projesi, diğeri ise sporcu kenti olma yolunda spor tesislerimiz. Bu iki alanda da öğrencilerimiz bizzat alanda akademisyenlerle çalışarak uygulamalı eğitim alıyorlar. Kendine sporda kariyer arayan öğrencilerin geleceği MAKÜ Spor Bilimleri Fakültesi. Sporcuların buluşma noktası diyebiliriz. Veteriner Fakültemizde de gerek uygulama olanaklarından gerek eğitim modeli, akademik altyapısı açısından çok iyi noktadayız. Hedefimiz bizden öndeki üniversitelerin önüne geçmek.” dedi.

MAKÜ’nün diğer önemli alanlarından da söz eden Rektör Korkmaz; “Diğer bir alanımız da Sanat Tasarım Fakültemiz. Alanında Türkiye’nin en iyisi. Türkiye’de sadece 2 üniversitede bulunan Çizgi Film ve Animasyon bölümü olan üniversitenin birisi biziz. Türkiye’de geçen yıl en yüksek puanla öğrenci alan Yazılım Mühendisliği programında Bucak Teknoloji Fakültemiz birinci oldu. Bucak Teknoloji Fakültesini ihtisas fakültesine dönüştürme çalışmalarımız devam ediyor. MAKÜ’nün birçok programında öğrencilerimiz ilkleri yaşayabilirler.