Kastamonu İlinde düzenlenen Okul Sporları Halkoyunları Geleneksel Düzenlemeli Yıldızlar Final Müsabakaları'nda Burdur Şeker Ortaokulu Türkiye 2.si oldu.

Düzenlemeli ve Düzenlemesiz dalda gerçekleştirilen Türkiye Birinciliği yarışmalarında 24 ekibin mücadele ettiği Türkiye Birinciliği yarışmalarında 800’den fazla öğrenci illerinin ve okullarının başarısı için sahne aldı.

Final mücadelesinde güzel bir performans gösteren Burdur Şeker Ortaokulu öğrencileri, Türkiye 2.si olarak Burdur'u gururlandırdı.

Tüm gün süren yarışmalarda gerçekleştirilen halk oyunları gösterileri renkli görüntüler eşliğinde düzenlenirken, tribünler halk oyunu seven vatandaşlarımız tarafından dolduruldu.

Yapılan yarışmalar sonunda düzenlemesiz dalda Diyarbakır Kazım Karabekir Ortaokulu Türkiye Birincisi olurken, ikinciliği Erzurum Hilalkent 125. Yıl Ortaokulu, üçüncülüğü Kilis Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, dördüncülüğü ise Trabzon Merkez Ortaokulu elde etti.

Düzenlemeli dalda Türkiye Birinciliği Bursa Macide Gazioğlu Kükürtlü Ortaokulu’nun oldu. Temsilcimiz Burdur Şeker Ortaokulu Türkiye İkinciliği,  Kastamonu Merkez Ortaokulu Türkiye Üçüncülüğü ve Artvin Gazi Ortaokulu ise Türkiye Dördüncülüğü elde etti.

Derece elde eden okullarkupa ile öğrenciler ise madalya ve başarı belgesi ile ödüllendirildi. Ödüller Kastamonu Valisi Avni Çakır, Artvin Milletvekili Erkan Balta, Kastamonu Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Reşat Asrak ve Halk Oyunları Federasyonu Kurul Üyeleri tarafından verildi.

Sporcularımızı, antrenörlerimizi ve teknik ekibimizi tebrik başarılarının devamını diliyoruz.