Bölgesel Amatör Lig (BAL) 8’inci grupta ilimizi temsil eden Mehmet Akif Ersoy Üniversite (MAKÜ) Futbol takımı 9 Ekim 2022 Pazar günü Burdur Gazi Atatürk Stadyumunda Konya’nın Çumra Belediye Spor futbol takımı ile karşılaştı. Saat 15.00’da bağlayan maçın ilk yarısı 1-1 eşitlikle sonuçlandı. İlk yarıda 10 kişi kalan konuk ekip defansa çekilip kontra taklarla gol aradığı maçın 90’ıncı dakikasında 1 gol daha atan MAKÜ spor sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Burdur Valisi Ali Arslantaş, TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi, Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik,  Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Burdur Barosu Başkanı Avukat Ramazan Gedik’in de  izlediği maçta gruptaki ikinci galibiyetini alan MAKÜ  Spor,  6 puanla liderliğini korudu.

Maç sonunda  konuşan MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz: “Takımız hiçbir havaya girmeden, gevşemeden önümüzdeki maça yönelik her türlü çalışmayı sürdürüyor. Üniversitemize Burdur’a hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.

MAKÜ Spor Futbol  Kulübü Başkanı Mustafa Kılınç; “Burdurlu taraftarımıza çok çok teşekkür ediyorum. İnşallah Meram Kara Kartal maçı ile çok daha farklı bir stad göreceğiz diye ümit ediyorum”. diye konuştu.