2012 yılında yapımına başlanan, 2013 yılında bir takım problemlerin üst üste gelmesi sonucu tamamlanamayan Burdur Kültür Merkezi artık tamamlandı.

Burdur’da yapımı tamamlanan Burdur Kültür Merkezi’nde ilk tiyatro oyunu sahnelendi. Tiyatroya Burdur’da yaşayan vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Trabzon Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen ‘Aşk Bir Şey Değildir’ adlı oyun tiyatro severlerle buluştu. Evlilikte kadın ve erkek ilişkisinin masaya yatırılıp sorgulandığı oyun Burdur Garnizon Komutanı Albay Yavuz Çankaya, Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Ak Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi ile salonu dolduran Burdur’da yaşayan vatandaşların beğenisini kazandı.

Şahin Örgel’in yazdığı, Can Ali Çalışandemir’in yönettiği Selin Poyraz, Gürkan Erarslan, Erkan Akçelik, Ebru Karahasan ve Özge Arslan’ın oynadığı iki perdelik oyun sonunda İl Kültür Turizm Müdür Vekili Pınar Arslan oyunculara çiçek vererek teşekkür etti.

Kültür Merkezinin hizmete girmesi ile Burdur’da büyük bir açığın giderilmiş olduğunu belirten Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik “Bugün bir tiyatroyla açılışı yapıldı. Çok kalabalıktı, buradan da Burdur halkının tiyatroyu ne kadar beklediğini, özlediğini görmüş olduk.” dedi.

Kültür Merkezinin yapımının çok uzun sürdüğünü söyleyen Özçelik, “2012’de başlayan süreçte çok büyük aksaklıklar, gecikmeler oldu. İnşallah Burdur’umuzda ilim, bilim, kültür, sanat alanında tüm faaliyetlerin karşılanabileceği bir salonumuz şu anda hizmete sunulmuş vaziyette. Baştan sona emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şunun da bilinmesinde fayda var. Burası 2012’de başlarken o dönem Ak Partili Burdur Belediyemiz ve Kültür Bakanlığımızın beraber yapacağı bir çalışmayla başlamıştı. Sonraki süreçte tamamen Kültür Bakanlığımızın ödenekleriyle bitirme noktasına geldik. Burdur halkına, öğrencilere, sanatseverlere çok güzel hizmetler sunacağını ifade etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Gundemburdur