İŞKUR’un ‘’Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği Projesi’’ kapsamında Burdur’un Yeşilova İlçesi’nin İğdir Köyü’nde ikamet eden 27 yaşındaki Uğur YALÇIN, İŞKUR’dan aldığı hibe desteği ile hayvancılığa başladı. Eski Hükümlü olmasından dolayı iş bulmakta zorlandığını belirten Uğur YALÇIN İŞKUR’un hibe desteğini duyarak başvuruda bulundu.

 Kendi İşini Kurma Projesi kapsamında, İŞKUR'a sunulan projesinin komisyon tarafından onaylanmasının ardından İŞKUR İl Müdürlüğü’nde sözleşme imzalayan Uğur YALÇIN, Kuruluş Desteği için verilen 53.620 TL ile aldığı 2 koç ve 23 koyun ile hayvancılığa başladı.

Konu hakkında bilgi veren Burdur İŞKUR İl Müdürü Yunus Emre AKALIN yaptığı açıklamada “Yıl içerisinde engelli ve eski hükümlülere yönelik hibe desteklerinin devam ettiğini belirterek kendi işini kurmak isteyen Engelli ve Eski Hükümlü vatandaşları İŞKUR’a davet etti. Uğur Bey, koyunları 3 yıl boyunca satamayacak, kesimini yapamayacak. Koyunlar, sigortalı olup, 3 yıl sonra hayvanlar tamamen Uğur YALÇIN’ın olacaktır. 

İŞKUR olarak kendi işini kurmak isteyen Engelli ve Eski Hükümlü vatandaşlarımızın projelerini desteklemeye devam edeceğiz. Uğur YALÇIN’ a hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz'' dedi.

Yaşadığı bu süreç ile ilgili konuşan Uğur YALÇIN; “Öncelikle İŞKUR’a çok teşekkür ediyorum. Bu hibe desteği benim için çok iyi oldu. Artık ailemin geçimini İŞKUR sayesinde sağlayabileceğimden dolayı mutlu ve huzurluyum. Benim gibi eski hükümlü olan vatandaşlara İŞKUR’a giderek proje hakkında bilgi almalarını tavsiye ediyorum. Bana sağlanan imkan sayesinde hayata yeniden tutundum. Severek yapacağım hayvancılığa başlayacağım için çok mutluyum.” Dedi.