Burdur Belediyesi’nin Bağlar Mahallesi’nde 2018 ve 2019 yıllarında 4 parsel, 721 malik ve 629 payda 3194 sayılı İmar Kanununun 18. Maddesi parselasyon uygulaması ile ilgili İçişleri Bakanlığına bağlı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişlerince tarafların şikayetleri üzerine soruşturma başlatılmıştı.  Soruşturma neticesinde İçişleri Bakanlığı Burdur Belediye Başkanı  Ali Orkun Ercengiz, Başkan Vekili ve Belediye Encümen Üyesi Arif Pak, diğer encümen üyeleri Timur Kabay, Mehmet Emin Demirel, Serkan Öğütlü, Mustafa Bozkurt, Kamil Canıgür, Haydar Düdük, Atam Gülcü, Şengül Tekin, Mehmet Yavuz Kaya’nın da olduğu 11 isim için soruşturma izni verilerek Burdur Cumhuriyet Başsavcılığında dava başlatılmıştı.

KARAR ÇIKTI

Soruşturma evrakını inceleyen ve tarafların ifadelerini alan Savcılık şüpheli 11 isim ile ilgili Kavuşturma yapılmasına yer olmadığına hükmetti.

 Alınan kararda “Bilgiler ve belgeler birlikte değerlendirildiğinde; belediye encümen kararlarına karşı yapılan itirazlar neticesinde Isparta İdare Mahkemesi tarafından verilen davanın reddi, kararlarında anlaşılacağı üzere yapılan 18 uygulamaları ile tahsis ve dağıtımın imar mevzuatına ve uygulama yönetmeliği dağıtım esaslarına uygun olduğu, işlemlerde planlama esasları, şehircilik ilkeleri ve kamu yararı açısından imar mevzuatına ayrılık bulunmadığı şüphelilerin görevlerinin gereklerine ayrırı bir davranışlarının bulunmadığı, şüphelilerin eylemlerinin kişilerin mağduriyetine veya kamu zararına neden olmamakla birlikte kişilere haksız bir menfat sağlama niteliğinde de olmadığı, müşterilerin arazilerinde uygulanan 18 uygulaması ile ilgili olarak Gökhan Aşkar tarafından müştekilerden haksız bir şekilde para istendiği iddiası ile ilgili olarak müştekilerin soyut beyanları dışında bir delil bulunmadığı, şüphelilerin kendilerine isnat eden suçların işlediklerine dair kamu davası açmak için yeterli şüphe oluşturacak delil elde edilmediği, tüm dosya kapsamı ile anlaşılmakla;

Şüpheliler hakkında kamu adına Kavuşturma yapılmasına yer olmadığına”….. diyerek karar aldı. İtiraz yolu açık olan davada taraflar karara 15 gün içerisinde itiraz edebilcek.