Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu’nun düzenlediği yarışmada Bucak ilçesinde ilk sırayı alan öğrenci, Burdur genelinde yapılan yarışmada Bilim ve Sanat Merkezi adına yarışmaya katılan bir başka öğrenci ile İl Birincisi seçildi.

Yaşanan bu durum üzerine haksızlığa uğradığını ifade eden öğrenci velisi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe ile başvuruda bulundu.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan öğrenci velisi, “Bucak ilçesinde düzenlenen yarışmada ilçe birincisi olan kızım, İl Genelinde yapılan yarışmaya katıldı. Fakat Bucak ilçesinde elediği başka bir öğrenci ile yine Burdur’da yapılan yarışmada İl Birincisi olarak ilan edildi. Öncelikle zaten yarışmada elenen birinin tekrar yarışmaya katılması haksızlık. Zaten yarışma şartnamesinde de Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin yarışmaya katılamayacağı açık açık yazıyor.
“Turnuva katılım şartları ve esasları yönergesinin g maddesinde yer alan ibarelere göre; resmi ilk ve ortaokullar ile özel okullar ve imam hatip okulları yarışmaya kendi adıyla katılacaktır. Bilim ve sanat merkezi öğrencileri, başka okullarda kayıtlı olduğu için kayıtlı olduğu okul üzerinden başvuru yapacaklardır. Ayrıca bilim ve sanat merkezleri adına katılım olmayacaktır. “ şeklinde madde bulunuyor.
Bütün bunlara itiraz etmemize, yazılı dilekçe ile başvurmamıza rağmen, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Diyarbakır’a yapılacak Türkiye geneli yarışmaya Burdur’dan 2 İl Birincisi göndereceğini ifade ediyor. Bize yapılan bu haksızlığı kabul etmiyor, düzeltilmesini istiyoruz." İfadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan yazışmalarda ilk olarak haksızlığa uğrayan öğrencinin İl Birincisi olduğu, daha sonra yarışmanın Burdur genelinde iptal edildiği ve bir başka yazışmada da Burdur’u temsilen 2 birincinin Diyarbakır’a gönderileceği yer alıyor.

NOT: Söz konusu yazışmalar bilgi güvenliliği açısından yayınlanmamaktadır. İlgili belgeler Gazetemizde bulunmaktadır.Gerek duyulması halinde resmi kurum ve kuruluşlarla paylaşılabilecektir.