Özelde 50 bin TL ye yapılan Beyin Tümörü Ameliyatları Burdur Devlet Hastanesinde Ücretsiz yapılıyor

“Beyin Tümörü” hastaları Burdur Devlet Hastanesinde  3 ayrı branştan oluşan özel bir ekip ile ücretsiz ameliyat ediliyor.

Burdur Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Uzmanı Dr Engin Düz’e başvuran beyin tümörü hastaları özelde 30-50 bin TL alınan ameliyatı ücretsiz yapılıyor. Ameliyata Başhekim girişimsel Radyoloji Uzmanı Dr Uğur Kesimal ve Nöroloji Uzmanı Dr Özlem Düz de katılıyor. Ameliyat boyu kas ve duyusal fonksiyonları Nöroloji uzmanı Özlem Düz tarafından sürekli izleniyor ve hastaya hiç zarar vermeden tümörün çıkarılmasına katkı sağlıyor.

Radyoloji Uzmanı Dr Uğur Kesimal ise ameliyat esnasındaki ultrasonla ameliyatın ilk nereden başlanacağını belirleyip ardından tümör sınırlarını belirleyerek ameliyatın belli aşamalarında radyolojik açıdan Dr Engin Düz’e yön veriyor.

Adım Adım Ameliyat Aşaması

Hasta  alt yapısı uygun bir tekniğe sahip ameliyathaneye alınıyor. Anestezi altında yapılan ameliyatta Nöroloji Uzmanı Dr Özlem ve nöromonitör teknisyeni tarafından hastanın birçok bölgesine bağlanan monitörizasyon yöntemiyle kas ve duyusal fonksiyonlar ameliyat boyunca izleniyor.

Operason boyunca hastaya uyarılar verilerek elektrotlarla kayıt edilmektedir. Ameliyatta hastanın başına ve kollarına bacaklarında operasyon süresince sinir sisteminde oluşabilecek hasarların tespit edilebilmesi ve cerrahın anında uyarılabilmesi mümkün kılınmaktadır. Cerrah bu sayede güven içerisinde operasyonu sürdürebilmektedir.

Beynin güvenli bölgeleri ultrason ile tespitini Dr Uğur Kesimal yapıyor. Beynin zarar görmeyeceği en uygun yeri tespit ederek Beyin Cerrahi Uzmanı Dr Engin Düz’ün tümörlü bölgeye ve çevreye zarar vermeden ulaşması için ilk ameliyat giriş bölgesini belirliyor.

Güvenli Cerrahi

Kas fonksiyonları ve duyusal fonksiyonları ameliyat boyu sürekli izlenerek milim milim tümörlü bölgenin çıkarılması Dr Engin Düz ile sağlanıyor.

Hastalar 1 haftada taburcu ediliyor

Beyin Cerrahi Uzmanı Dr Engin Düz “birçok hastamızı bu yöntemle ameliyat edip en geç bir hafta sonra şifa ile taburcu ediyoruz” diye konuştu.

Adım adım hastanın refleksleri izleniyor

Nöroloji Uzmanı Dr Özlem Düz ise “Operasyon boyunca hastaya uyarılar verilerek elektrotlar ile kayıt edilmektedir. Ameliyatta hastanın başına, kollarına ve bacaklarına elektrotlar bağlanıp, ameliyat esnasında  elektriksel potansiyelleri kaydederek cerraha sinir yollarının sağlamlığı ve nerede yer aldıkları hakkında bilgi verilir. Karşısına çıkan dokunun bir sinir dokusu olup olmadığı sinir dokularına hasar verme ihtimali varsa bunu erken tespit edilip ve cerrah uyarılır. Dolayısıyla cerrah erken dönemde cerrahi planını değiştirebilir. Bu sayede, sinir sisteminin kalıcı şekilde hasar görme riskini en aza iner.

” dedi

Burdur Devlet Hastanesini Tercih Edin

Başhekim Dr Uğur Kesimal ise “ Burdur Devlet Hastanesi hem hekim kadrosu hem de alet konusunda en iyi hastanelerden birisidir. Hastanemizde büyük merkezlerde yapılan “ Beyin tümörü” hastalarımızı ücretsiz yapıyor olmaktan çok mutluyum.” diye konuştu.
Kaynak: Bomba15