Burdur’da faaliyet gösteren Tefennililer Kültür Yardımlaşma Derneği, Burdur Yörkayder Yörük Kültür Araştırma Derneği, Kozağaçlılar Sosyal Yardımlaşma Derneği, Burdur Teke Yöresi Yörük Türkmen Derneği, Burdur Osmanlı Mehteran Derneği ve Burdur Folklar Araştırma Derneğinin tek bir çatı altında buluşarak, kurduğu “Burdur Dernekler Federasyonu Yörük Kültür Evi”, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yörük göçünün betimlendiği açılışta, doru, tay ve develer yer aldı. Burdur Dernekler Federasyonu Başkanı Sipsi Sanatçısı Hüseyin Demir, Başkan Yardımcıları Hasan Şakır, Alaettin Kalkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri omuzlarına bağladıkları yörük poşuları ile misafirlerini karşıladı.

Açılış törenine Burdur Valisi Ali Arslantaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Güder, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Baro Başkanı Ramazan Gedik, Defterdar Naci Günaydın, siyasi parti il başkanları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Isparta-Antalya Yörük Türkmen Dernekleri Başkanları ve yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmalarının yapılması ve kurdele kesiminin ardından Burdur İl Müftüsü Enver Türkmen tarafından dua edildi.

Vali Arslantaş, beraberindeki protokol mensupları ve katılımcılar, Yörük Kültür Evini gezerek, bir süre sohbet etti.

Açılış töreni keşkek, gözleme ve çay ikramı ile sona erdi.