Burdur'un Gölhisar ilçesinde özel bir firma tarafından 10 dönüm alanda ekilen kenevirin bu yılki hasatı yapıldı. Kenevir hasadına katılan Burdur Valisi Ali Arslantaş, yaklaşık olarak 10 dönüm alanda devlet kontrolü altında kenevir ekimi yapıldığını hatırlattı. Gölhisar ilçesinde üretilen kenevirin, yüksek verim elde edilmesi üzerine sanayide kullanılmasının hedeflendiğini söyleyen Arslantaş, kenevirin, kağıt sektöründen akaryakıt sektörüne elbise den giyim ve kozmetik sektörünün yararlandığını kaydetti. Vali Arslantaş, "Devlet olarak tüm üreticilerimizin yanındayız" dedi.

Programın devamında İl Tarım ve Orman Müdür V. Erol Koç, Yozgat Bozok Kenevir İhtisas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Karadağ, Hitit Makina İhtisas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ali Osman Öztürk konuşma yaptılar.
 
Konuşmaların ardından hasat torenine geçildi.
 
Vali Arslantas hasat töreni sırasında Müdür Koç ve Orallar Grup yöneticilerinden Kenevirin ekim ve hasat süreci ile ilgili bilgi aldı.
 
Hasatın ardından basın mensuplarına açıklama yapan Vali Arslantaş burada yaptığı açıklamada;
 
"Eylül ayında resmi gazetede yayınlanan kenevir üretiminin yapılacağı 20 ilden birisi olan Burdur’da bugün  buraya izinli kenevirin resmi hasatını yapmak için geldik. Otomotiv, giyim, kozmetik ve ilaç sektörü gibi birçok alanda kullanılan kenevir ilimizin önünü açacak ürünlerden birisidir. İlimize hayırlar getireceğini düşündüğümüz bu sektörün geliştirilmesi için her zaman üreticinin yanında olacağız. Yanlış bir algıdan dolayı Hint Keneviri gibi zararlı madde içerdiği düşünülen bu kenevir bitkisi endüstriyel bir üründür. Cumhurbaşkanımızın böylesine bir ortamda cesaretiyle kenevir ekimine izin vermesiyle birlikte bu sektöründe önünün açılacağını düşünüyorum.
 
Düzenlenen programa başta Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş olmak üzere Orallar Grup Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Alirıza Oral, Yozgat Bozok Kenevir İhtisas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Karadağ, Hitit Makina İhtisas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ali Osman Öztürk, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektör V. Prof.Dr. Hüseyin Dalgar, Gölhisar Kaymakamı Kadir Ulusoy, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Güder, Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş, Altınyayla Belediye Başkanı Ahmet Serttaş, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Güngör Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, Tarım ve Orman İl Müdür V. Erol Koç, İl ve İlçe yöneticileri, stk ve oda başkanları katıldı.