Burdur’da, Ak Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. öncülüğünde, Maisadour Tohumculuk tarafından, yem bitkisi üretimini ve kaliteyi arttırmak amacıyla muhtarlar, kooperatif başkanları ve büyükbaş hayvan yetiştiricilerine,mısır silajında tohumun önemi, yonca hasadı ve biçimi konularında eğitim verildi.
Susamlık Tesislerinde düzenlenen eğitime Ak Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Bölge Müdürü ve aynı zamanda Burdur Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp, Köy-Koop Başkanı Osman Bütüner, muhtarlar, kooperatif başkanları ve büyükbaş hayvan yetiştiricileri katıldı.
Ülkemizdeki büyükbaş ve küçükbaş hayvanların ana yem kaynağını, doğal meralar, tarla bitkileri üretim artıkları ve tarla tarımı içerisinde yetiştiriciliği yapılan fiğ, yonca ve korunga gibi yem bitkileri oluşturduğunu aktaran Maisadour Tohumculuk Ege-Marmara Bölge Yöneticisi Adem Yavuz, hayvanlardan yüksek verim alınabilmek için iyi bakım ve beslemenin önemine dikkat çekti.
Bilinçli hayvancılık yapılan işletmelerde silo yemi (silaj), hayvanların beslenmesinde verimliliği artıran önemli bir uygulama olduğunu aktaran Adem Yavuz, “Ülkemizde son yıllarda hayvan başına et ve süt verimi artmıştır. Bu artışta buğdaygil, yonca mısır silajının payı büyüktür. Hemen hemen bütün bitkilerden silaj yapılsa da en fazla mısır silajı yapılmaktadır. Yonca, fiğ gibi yem bitkilerinin de silajı yapılmakla birlikte bu bitkilerin dokularındaki organik asitler, mineral maddeler ve protein oranı yüksektir. Çiftçiler ve hayvan yetiştiricileri, silaj yapımında kullanacakları mısır ve yonca çeşitlerini buna göre seçmeliler.” dedi.
Silajlık mısır ve yoncanın ekimi, biçimi ve saklanması gibi konularla konuşmasına devam eden Adem Yavuz, eğitimin sonunda, üreticilerden gelen soruları cevapladı.