Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş başkanlığında, kurulacak olan Burdur İli Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği Tüzük Tasarısının Değerlendirme Toplantısı yapıldı.

İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantının açılışında Veteriner Hekim Ahmet Arvasi ve Valilik Avukatı Adile Evcil tarafından sunum yapıldı. Toplantının devamında konuşma yapan Vali Ali Arslantaş, sonrasında katılımcılara söz verdi.

Sokak hayvanlarının toplanması, kısırlaştırılması, aşılanması, işaretlenmesi, tedavi ve rehabilitasyonunun yapılması amacıyla kurulacak birliğin tüzük tasarısının değerlendirme toplantısında konuşma yapan Vali Arslantaş, “Hayvanları Koruma Kanunundan, Belediye Kanunundan ve İl Özel İdaresi Kanunundan burada bulunan kurumların hepsinin hem sokak hayvanlarıyla, hem sahipli, hem de sahipsiz hayvanlarla ilgili görevleri ve sorumlulukları var.

Gölhisar’dan Bucak’a sürekli ya da merkeze bir sokak hayvanı saldırısıyla karşılaşan vatandaş haberi duymadığımız ay geçmiyor. Bununla ilgili Belediye Başkanlarımızın çeşitli vesilelerle, bir araya geldiğimiz vatandaşlarca suçlanmadığı bir yerde olmamıştı. 10-15-30’lu guruplar halinde çete gibi gezen köpeklerden bahsediyorum. Bunları kontrol altına alıp tek elden yönetmenin vakti gelmişte geçiyor görünüyor, bizim baktığımız pencereden. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz” dedi.

Toplantıya, başta Vali Ali Arslantaş olmak üzere Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Güder, İl Emniyet Müdür V. Gökhan Körük, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, Ağlasun Belediye Başkanı Ali Ulusoy, Altınyayla Belediye Başkanı Ahmet Serttaş, Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Çavdır Belediye Başkanı Süleyman Kayacan, Çeltikçi Belediye Başkanı Adnan Bilkay, Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş, Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, Kemer Belediye Başkanı Ömer Aktürk, Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, Kocaaliler Belediye Başkanı Selahattin Gökçe, Kızılkaya Belediye Başkanı İlkay Güngör, Söğüt Belediye Başkanı Ayhan Yurdasiper, Yusufça Belediye Başkanı Hüseyin Özaslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, MAKÜ Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Öner, MAKÜ Hayvan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Reha Ağaoğlu, DKMP 6. Bölge Müdür V. Osman Yöntem ve İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul katıldı.