Burdur Merkez İstiklâl Ortaokulu’nda bir kız öğrencinin iki kadın öğretmeni darp etmesi Eğitim Sendikaları tarafından protesto edildi.

Burdur merkez İstiklal Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencisi D.Y.S. okul koridorunda bir başka kız öğrenciyi darp ederken okulun müdür yardımcısı G.B. araya girerek ayırmak istedi. D.Y.S. bu sırada müdür yardımcısı G.B.’nin boğazını sıktı. Durumu gören okulda görevli öğretmen Z.D. araya girdi. Öğrenci, kadın öğretmen Z.D.’ye de omuz atarak yere düşürdü.
Öğretmenler olaydan sonra darp raporu alarak Polis merkezine gidip öğrenciden şikayetçi oldu.

Öğrencinin başka bir okula nakil edilmemesi ve bugün aldığı sağlık raporunun süresinin biterek okula gelmesi üzerine okulda görevli öğretmenler Eğitim Sendikalarının Burdur Şube Başkanları ile basın açıklaması yaptı.

Olayla ilgili olarak Türk Eğitim Sen Burdur Şube Başkanı Orhan Akın, Eğitim Bir Sen Burdur Şube Başkanı Murat Bulut, Eğitim İş Burdur Şube Başkanı Erkan Putgül ve Eğitim Sen Burdur Şube Başkanı Sedat Çiçek İstiklal Ortaokulunda görevli öğretmenlerle birlikte basın açıklaması yaptı.

11 Mayısta meydana gelen olayın kendilerini derin üzüntüye boğduğunu söyleyen Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Orhan Akın; “Bu olayda maalesef iki tane öğretmen arkdaşamıza hiç bir sebep yokken D.Y.S. isimli 8’inci sınıf öğrencisi bir öğretmenimizin boğazına sarılıp havaya kaldırmış diğer öğretmenimizi de omuz vurarak yere düşürmüştür. Olaydan sonra öğretmenlerimiz darp raporu aldı. O günden bu yana okulumuzda bir huzursuzluk hakim. Bu olayın müsebbibi olan 8’inci sınıf öğrencimizin velisi D.S. okula külhan beyi gibi gelip sorumsuz bir şekilde, buradaki eğitim öğretimi aksatıp, buradaki öğretmen arkadaşlarımızın motivasyonunu, moralini bozmaya devam etmektedir” dedi.

Okul Müdürünün olayı derhal okul disiplin kuruluna aksettirdiğini belirten Akın “Disiplin kurulumuz da üzerine düşen vazifeleri yaptıktan sonra evraklar 16 Mayıs’ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilmiştir. Öğrencinin başka bir okula nakli yapılarak gitmesi gerekirken, bugün raporu bitmiş ve okula gelmiş bütün öğretmenlerimiz, bütün öğrencilerimiz, öğrenci velisi kadının tehditvari bir şekilde buraya gelmiş olması bizi derinden yaralamıştır. Öğretmenin itibarı çok önemlidir. Öğretmene şiddetin durması lazım. Öğretmen sahipsiz kalmamalıdır. Bu meslek peygamberlik mesleği ise bu mesleğe sahip çıkmamız gerekmektedir” dedi.

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Murat Bulut ise; “Eğitim Bir Sen ve Memur Sen olarak bizim her platforma dile getirdiğimiz bir şey var. Eğitimde şiddet daha doğrusu kamu çalışanlarına şiddet yasal zemine kavuşmalı. Bunun bir caydırıcı kararı olması gerekiyor. Burada yaşanan olay, eğitim camiası adına hoş bir olay değil. Sendikalar olarak öğretmenlerimizin her zaman yanındayız. Bu mesleğin itibarı konusunda gelebilecek her türlü algı operasyonuna karşıyız. Bir tane öğrencinin veya velinin böylesine güzel bir ortamı bozmaya hakkı yok. İl Milli Eğitimede buradan mesajımızı iletelim, olması gereken burada eğitimcinin yanında olmak, yanında durmak ve ona destek vermek” ifadelerini kullandı.

Eğitim Sen Şube Başkanı Sedat Çiçek ise “Eğitim Sen olarak öğretmenlerimizin yanında olduğumuzu belirtmek isteriz. Öğretmenlerimize uygulanan bu şiddetin her zaman karşısındayız. Bu tür olayların bir an önce önlenmesi gerekiyor. Eğer burada olumsuz bir durum varsa İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuda gerekli hassasiyeti göstererek öğrenci hakkında cezai işlem varsa uygulaması gerekiyor” dedi.

Eğitim İş Şube Başkanı Erkan Putgül’de “Öğretmenlerimizin başıan gelen bu olumsuz durumdan dolayı çok üzgünüz. Öğretmenlik kutsal bir meslek. Bugün Türkiye’de özellikle Sağlık ve eğitim alanında çalışanlara her türlü şiddet uygulanmaktadır. Başta Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere gereken tüm yetkililerin gereken davranışı sergilemesi ve öğretmenin yanında olduğunu göstermesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.


Basın açıklamasına katılan öğretmenler yaşanan olayı alkışlarla protesto ettiler.