Burdur Valisi  Ali Arslantaş, İl Emniyet Müdürlüğü koordinatörlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı desteği ile yapılan “Hikayenle Model Ol Geleceğe Umut Ol” projesinin kapanış törenine katıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Göl Eğitim ve Dinlenme Tesisinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan proje kapanış töreninde İl Emniyet Müdürü Çocuk Şube Müdür V. Halil Karagöz tarafından proje hakkında sunum yapıldı. Sunum sonrası Vali Ali Arslantaş ve İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik konuşma yaptı.

Proje kapsamında devlet koruma ve bakımı altındaki 38 çocuğumuzun bulundukları evlerde ziyaret gerçekleşti. Bu ziyaretler çocukların geleceklerini inşa edecekleri bu dönemde rol model olabilecek kurum amirleri, iş adamları tarafından gerçekleşmiştir.

Ayrıca proje süresince çocuklarımıza Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından teknoloji bağımlılığı ve güvenli internet konularında eğitim verilmiştir. Yine çocukların dijital ortamlardan izole edilmesi ve psiko-sosyal gelişmelerinin desteklenmesi kapsamında Antalya’ya geziler düzenlenmiştir.

Programın son bölümünde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Türkiye genelinde düzenlediği 7. Badminton Turnuvasında Çocuk Evlerinde kalan çocuklarımızdan Hilal Bulutlu Tek ve Çift Bayanlarda Türkiye 2’ncisi, Tebessüm Razavi ise Çift Bayanlarda Türkiye 1’incisi olmuştur. Vali Arslantaş, ülke genelinde düzenlenen yarışmada derece yapan sporcuları tebrik ederek ödüllerini takdim etti.

Vali Arslantaş yaptığı konuşmada, “Çocuk Evi Hizmet Modeli uygulamaya konulmuştur. Hakkında bakım ve koruma kararı verilen çocuklar arasında şartları uygun bulunanlar, Burdur Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğüne bağlı 9 çocuk evinde koruma altına alınmıştır. Evlerimizden 2 anaokul, 10 ilkokul, 12 ortaokul, 16 lise öğrencimiz aktif olarak faydalanmaktadır.

Görevli öğretmen ve sosyologlar koordinesinde her çocuk evinde 3 bakım personeli 24 saat nöbet usulüne göre vardiyalı olarak çalışmakta, koruma ve bakım altındaki çocuklardan reşit olarak kurumlarımızdan ayrılan çocuklar 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun Ek. 1. Maddesine istinaden kamu kurumlarında istihdam edilmektedirler. Bu bağlamda son iki yılda 21 gencimiz Burdur ve diğer illerde kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmiştir.
Gençlerimizin mali refahının sağlanması yanında psiko-sosyal gelişimlerinin desteklenmesi için devletimiz tüm imkanlarını kullanmaktadır. Bu maksatla Valiliğimiz öncülüğünde Emniyet Müdürlüğümüz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın iş birliğiyle “Hikayenle Model Ol Geleceğe Umut Ol” projemiz gerçekleştirilmiştir.
 Proje kapsamında farklı alanlarda başarılı olmuş bireyler ziyaret edilerek, başarı hikayeleri genç dimağlara ulaştırılmıştır. Kariyer günü mantığıyla örtüşen çalışmada, gençlerimizin rol modellerden alacakları ilhamla hayata karşı hazır bulunurluklarının arttırılması, yüksek motivasyonla okul başarılarının yükseltilmesi en önemlisi de yalnız olmadıklarının, devletin tüm kurumlarıyla arkalarında olduğunun hissettirilmesi amaçlanmıştır.
Çocuklarımıza, Emniyet Müdürlüğümüzün ilgili birimlerince güvenli internet kullanımı, çocuklara yönelik siber tehditler ve bu tehditlerden korunma yöntemleri konusunda eğitim verilmiş, havsalalarında latif bir tat bırakmak maksadıyla Antalya Hayvanat Bahçesi ve lunaparka geziler düzenlenerek gençlerimizin sosyalleşmesine katkı sağlanmıştır.
Çalışmalarında gösterdikleri gayret sebebiyle ilgili kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Elbette bu bir son değil başlangıç. Maksadın çocuklarımızın hayatlarına dokunmak olduğunu bir lahza dahi hatırımızdan çıkarmadan elimizden gelenin en iyisini yapma iradesini ortaya koymaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bu düşüncelerle sözlerimi nihayete erdirirken hepinizi en içten duygularımla selamlıyor, sağlık, mutluluk ve afiyetle dolu günler diliyorum” dedi.