Projenin başladığı 2021 yılı Kasım ayında 220 Bin 757 olan kayıtlı kitap sayısı, başlatılan kitap seferberliği sonucunda 121 Bin 194 artışla 341 Bin 951 ‘e ulaştı. Burdur’da okul kütüphanelerinin kitap sayısı ve çeşitliliği zenginleştirilirken, öğrenci başına düşen kitap sayısı il genelinde 4,9’dan 8,1’e yükseldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle 81 ilde yürütülen Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi ile Burdur’da mevcut okul kütüphaneleri yenilendi.  Sıfır Atık Kütüphaneleri de dahil 26 tane yeni kütüphane proje kapsamında açılarak öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Proje kapsamında yapılan çalışmaları değerlendiren İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde Bakanlığımızın başlattığı bu proje, hayata geçtiği günden itibaren okullarımızda büyük bir heyecan uyandırmıştı. Bizler de bu heyecan ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kütüphane ve kitap eksiği bulunan okullarımızı belirleyerek, öğrencilerimizin kütüphanelerine kavuşması için gerekli çalışmaları hızlı bir şekilde başlattık. Yapılan çalışmalar neticesinde planlamaya aldığımız kütüphaneleri çok kısa sürede tamamlayıp okullarımıza teslim ederek çocuklarımızın kullanımına sunmuş olduk. Valiliğimiz öncülüğünde sadece kütüphanesiz okullarımıza kütüphane kazandırmakla kalmayıp, mevcut kütüphanelerimizi de fiziki anlamda iyileştirip, kitap eksiği bulunan kütüphanelerimize de kitap desteği sağladık. Yapılan tüm bu çalışmaların sonucunda il geneli kütüphanelerdeki kitap sayısını 341 Bin 951 ‘e ulaştırdık. Bu projenin gerçekleştirilmesinde bizlere vizyon çizen başta Cumhurbaşkanımıza, Milli Eğitim Bakanımıza, Bakanlığımızın çok değerli yetkililerine, Valimiz Sayın Ali Arslantaş’a, hayırsever vatandaşlarımıza ve projeye gönül veren tüm okul yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.