Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş, Jandarma Teşkilatının 183. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama programına katıldı.
İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası J. Asb. Çvş. Taha Can Akbulut ve J. Asb. Çvş. Kübra Balcı tarafından Jandarma Teşkilatının tarihçesi okundu.
Kuruluş Yıldönümü kapsamında düzenlenen Şiir Yarışmasında 1. olan İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Zeki Sağlık tarafından Jandarma 183 Yaşında isimli şiir ve Kompozisyon Yarışmasında 1. olan Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencisi Emine Öksüz tarafından Güven ve Huzurla 183 Yıl isimli kompozisyon okundu. Vali Arslantaş ve protokol üyeleri tarafından resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye öğrencilere ödülleri takdim edildi.
Vali Arslantaş ve J. Alb. Güder tarafından yapılan konuşmalar sonrası Jandarma tanıtım standı, resim sergisi gezilmesi ve Jandarma Köpek Unsurlarının Gösterisi ile kutlama programı sona erdi.

Programa başta Vali Ali Arslantaş olmak üzere Garnizon Komutanı P. Komd. Alb. Yavuz Çankaya, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, Adalet Komisyonu Başkanı Hacı Süleyman Arslan, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, Vali Yardımcısı İbrahim Özkan, Vali Yardımcısı Mehmet Polat, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Güder, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, kurum müdürleri, Şehit aileleri, Gaziler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş adamları ve jandarma personeli katıldı.