Burdur’da 2021-2022 eğitimi öğretim yılı Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri başladı. Etkinlikler kapsamında Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü binasında kursiyerlerin ürünlerinin sergilendiği serginin açılışı yapıldı.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü binasında düzenlenen serginin açılış kurdelesini Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu, Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman, İl Müftüsü Enver Türkmen, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hamit Kayacıoğlu, Kent Konseyi Başkanı Orhan Akın, MAKÜ Rektör Danışmanı Mustafa Kılıç, Eğitim Bir Sen Başkanı Murat Bulut kesti.

Protokol üyeleri daha sonra sergiyi gezerek kursiyerlerden ürünler hakkında bilgi aldı.

Sergi açılışının ardından basın mensuplarına konuşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hamit Kayacıoğlu, “Bu yıl dolu dolu etkinliklerle geçiyor. Halk eğitim merkezini daha geniş kitlelere yaymak istiyoruz. Biz kurslarımızla beşikten mezara herkese hizmet vermeye çalışıyoruz. Okul öncesi çocuklarımızı, okul çağı, lise çağı, üniversite çağı öğrencilerimiz, emeklilerimiz ve yaşlılarımız herkes bu kurslardan yararlanabiliyor.” dedi.

“Kurslarımızla beşikten mezara herkese hizmet vermeye çalışıyoruz”
Kayacıoğlu şunları söyledi; “Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl ikincisini düzenlediğimiz etkinliklerimiz 28 Mayıs cumartesi akşamı Türk Sanat Müziği konserimiz ile başladı. Dün tiyatro gösterimizi gerçekleştirdik. Bugün ise yıllardır yaptığımız geleneksel giyim, nakış, el sanatları ve resim sergilerimizin açılışını yaptık. Bu yıl ki konseptimiz 11’nci Kalkınma Planında yer alan ‘Geri Dönüşüm’ teması oldu. Genelde öğretmen arkadaşlarımız, kursiyerlerimizle birlikte geri dönüşüm ürünlerini modernize ederek günlük hayata kazandırmaya çalıştılar.  Bu manada bu projeyi de destekliyoruz. Faaliyetlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Halk Eğitimi Merkezi olarak her zaman, her yerde ve herkese eğitim felsefesiyle Burdur’daki tüm satıhlara yayılmak istiyoruz. Yine salı günü Bedesten Çarşısı açık alanında halkımızı Halk Eğitimi Merkezi ile buluşturacak büyük bir sergi açacağız. Tüm halkımızı sergimizi görmeye davet ediyoruz. Belki köylülerimizin geçmiş yıllarda sergilerimizi görme fırsatı olmadı ama bu vesile ile görecekler inşallah, halk oyunları gösterileri ile yine vatandaşlarımıza güzel bir ziyafet çekmek istiyoruz. 1 Haziran 2022 çarşamba günü Öğretmenevi bahçesinde çok büyük bir resim sergisi açacağız. Onun arkasından köy sergilerimiz var. Cumartesi günü ise spor kurslarımızla ilgili gösterilerimiz olacak. 9 Haziran’da da ilk defa yapılan bir etkinliğimiz var, Türk Halk Müziği koromuz bu yılki ilk konserini verecekler inşallah tüm vatandaşlarımızı MAKÜ Konferans ve Sergi Salonuna davet ediyoruz. Bu yıl dolu dolu etkinliklerle geçiyor. Halk eğitimi merkezini daha geniş kitlelere yaymak istiyoruz. Biz kurslarımızla beşikten mezara herkese hizmet vermeye çalışıyoruz. Okul öncesi çocuklarımızı, okul çağı, lise çağı, üniversite çağı öğrencilerimiz, emeklilerimiz ve yaşlılarımız herkes bu kurslardan yararlanabiliyor. Örnek vereyim 23 yaş üzeri özel eğitim öğrencilerimiz, öğrenim çağından çıktığı için Halk Eğitimi Merkezi olarak biz onları da sahipleniyoruz. Bütün 23 yaş üzeri özel eğitim öğrencilerimizi de kurslarımıza alarak, onlara da bir şeyler katmak istiyoruz. Hatta bu kurslara gelen kursiyerlerimiz, üreterek satış yaparak para da kazanabiliyorlar, bu manada güzel şeyler yapmak ve üretmek istiyoruz. Halkımızın desteğini, katkısını halk eğitime gelip, destek olmasını canı gönülden temenni ediyorum.”

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen sergi açılış programı aşure dağıtımı ile sona erdi.