Burdur'da görülen şap hastalığının ardından alınan tedbirler genişledi. Çivril ilçesinde tedbir olarak hayvan otlatmak yasaklandı.

Türkiye'de görülen şap hastalığının ardından alınan tedbirler genişliyor. Bir çok ilde hayvan pazarları kapatıldı. Burdur'da şap hastalığının görülmesi üzerine Burdur ve Bucak'ta hayvan pazarları kapatılmıştı. Burdur'da görülen şap hastalığı çevre illerde tedbirleri genişletti. Şap hastalığına tedbir olarak Denizli'nin Çivril ilçesinde hayvan otlatmak yasaklandı. 

Denizli'nin Çivril ilçesinde mahalle muhtarlarına gönderilen açıklama ile durum anlatıldı. Açıklamada, "Şu an itibarıyla büyükbaş ve küçükbaş hayvanların herhangi bir mahalleden diğer mahalleye sevki, çıkması, ağıldan otlağa, meraya çıkması ya da bir yerden başka bir yere sevkiyatı, bir işletmeden, ahır, ağıl yada besihanelerden başka yerlere sevki ve çıkarılması yasaklanmıştır. Lütfen büyükbaş ve küçükbaş hayvan besicileriyle bu konuyu paylaşalım dışarıda sevk halinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan olmasın, bu belirtilen hususları hayvanı olan vatandaşlarımıza duyuralım ve vatandaşlarımızın mağdur olmalarını önleyelim, konu önem arz etmektedir. İkinci bir duyuruya kadar büyük ve küçük baş hayvanların otlatmaya çıkarılmasına izin verilmeyecek müsaade edilmeyecektir" denildi.