EMNİYET EKİPLERİNİN GENEL ASAYİŞ ÇALIŞMASI 
 Güvenlik güçlerimiz tarafından İlimiz genelinde suçun önlenmesi, olayların aydınlatılması ve suçluların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilmektedir.
 
Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 04 Kasım – 18 Kasım 2022 tarihleri arasında çalışma yapılmıştır.
 
Yapılan çalışmalarda; 
•(6) adet kesici alet (bıçak-pala)
•(9) adet ruhsatsız av tüfeği
•Toplamda (4) şahıs hakkında “6136 Sayılı Kanuna Muhalefet” suçundan adli işlem yapılmıştır.
Mal varlığına karşı işlenen suçlar ile mücadele edilmesi ve vatandaşlarımızın maddi zararlarının giderilmesi amacıyla yürütülen çalışmalarda;
•Meydana gelen (9) hırsızlık olayının tamamı aydınlatılmış ve olaya karışan (6) şüpheli şahıs yakalanarak haklarında adli işlem yapılmıştır.
Aranan şahısların yakalanması amacıyla yürütülen çalışmalarda;
•Farklı suçlardan (Hırsızlık, Kasten Yaralama, Tehdit vb.) aranması olan toplamda 62 şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edilmiş, 52 şahıs tutuklanmış, 10 şahıs serbest bırakılmıştır.
 
Yakalanan şahıslardan “Bir Kimseyi Fuhuşa Teşvik  Etmek / Yaptırmak /Aracılık Etmek/Yer Temin Etmek” suçundan 13 yıl, 4 ay hapis cezasıyla aranan (1) şahıs, “Hırsızlık” suçundan 6 yıl, 8 ay ve 4 yıl 9 ay hapis cezasıyla aranan (2) şahıs, “Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanuna Muhalefet” suçundan 5 yıl, 4 ay hapis cezasıyla aranan (1) şahıs ve “İkametten Hırsızlık” suçundan 6 yıl hapis cezasıyla aranan (1) şahıs tutuklanarak Cezaevine teslim edilmiştir.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.