Ortaokul öğrencisi İ.S.G., 18 Mart'ta öğle arasında okuldan çıktı. Eve gittiği sırada kızın elindeki resim dosyaları, rüzgarda uçuştu. Bunu gören N. Ç., çocuğa yardımcı olma bahanesiyle yanına yaklaştı. Ç., "Sana yemek ısmarlayayım" dediği çocuğu, çalıştığı İl Sağlık Müdürlüğü'nün arşiv odasına götürerek cinsel tacizde bulunup, fotoğraflarını çekti. N. Ç., çocuğa da yaşananlardan kimseye bahsetmemesi gerektiğini söyledi.

Öğle arasında eve gelmeyen kızını merak eden anne, polise haber verdi. Okula gittiğinde polisi gören İ.S.G. ise yaşadıklarını anlattı. Çocuğun ifadesi sonrası gözaltına alınan Ç., İl Sağlık Müdürlüğü'nce de açığa alındı. Adliyeye sevk edilen N. Ç., çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına N. Ç., tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Mağdur çocuğun Çocuk İzlem Merkezi'nde psikolog eşliğinde verdiği ifadenin de izletildiği duruşmada, taraf avukatları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü avukatı da hazır bulundu.

Son sözü sorulan N. Ç., üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirtip, çocuğun yalan söylediğini öne sürerek, beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, N. Ç.'i 'çocuğun cinsel istismarı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından 16 yıl hapis cezasına çarptırdı.