Burdur Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Burdur Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ‘Amatör Spor Haftası’ etkinlikleri kapsamında Burdur Gençlik Merkezi’nde 11 Ekim 2021 Pazartesi günü Saat 17.00 – 18.30 saatleri arasından tören düzenledi. Protokol konuşmaları ile başlayan törende ilimizde çeşitli spor branşlarında üstün başarı elde eden sporcu, antrenörleri ile kulüp başkan ve temsilcilerine plaket ve anmalık hediye edildi.

Ödüller TBMM Başkanlık Divanı üyesi ve Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik,  Burdur Vali Yardımcıları Sedat Yıldırım, İbrahim Özkan,   Burdur Garnizonu ve 58. Komando Eğitim Alay Komutanı P. Komando Albay Yavuz Çankaya, Burdur İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Güder, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık,  İl Özel İdare Genel Sekreteri Asım Ertilav, Burdur AKSF Başkanı  ve İl Aile, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Şimşek, İl Gençlik ve Spor İl Müdürü  Orhan Kemerkaya, Ak Parti İl Başkanı Volkan Mengi, MHP İl Başkanı Hikmet Ökte, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Akdeniz Bölge Müdürü Ahmet Köksalan tarafından takdim edildi. Program bahçede düzenlenen kokteyle sona erdi.

“MEMNUNİYETLE,  GURURLA MÜŞADE EDİYORUM”

Burdur Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım; “Sporun faydalarını biliyoruz. Son yıllarda sporun tabana yayıldığını görmek, spor tesislerinin hızla arttığını görmek, ülkede bir kültürü oluştuğunu görmek, buna dayalı, sonucu olarak ta belki futbolda değil ama diğer bireysel ve takım branşlarında ülkemizdeki sporcularımızın, takımlarımızın uluslar arası alanda elde ettikleri başarıyı bende sizler gibi memnuniyetle,  gururla müşade ediyorum” dedi.

BURDUR 52 SPOR TESİSİNE ULAŞTI

Burdur Gençlik ve Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya, konuşmasında  Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu olurları, Burdur Vali Ali Arslantaş, Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik, Yasin Uğur’un destekleri ile 26 spor tesisinin yanına bir 26 yeni tesis daha kazandırılarak yüzde 100 artışla rakamın 52’ye çıktığını söyledi. Çeşitli spor dallarında başarı elde eden sporcu, antrenör ve kulüp başkan ve temsilcilerini tebrik etti. Başarılarının devamını diledi.

BAŞKAN, MÜDÜR ŞİMŞEK’İN KONUŞMASI

Burdur Amatör Spor Kulüpleri Başkanı ve  Aile, Sosyal  Hizmetler İl Müdürü Mehmet Şimşek konuşmasında; “Hafta boyunca ilimizde de çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmiştir.  Profesyonelliğe geçiş noktasının en önemli köprüsü olan amatör spor, bir gönüllülük ve fedakârlık işidir. Amatör sporla uğraşan ve büyük fedakârlıklar yapan, sporcuları, antrenörleri, kulüp yöneticilerini ve çocuklarını spora gönderen tüm anne-babaları kutluyor hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Bugün burada 2020/2021 yıllarında ulusal ve uluslararası alanda derece almış 37 sporcumuza, 7 antrenörümüze 2 kulübümüze ve amatör spora katkı sağlayan 4 değerli büyüğümüze plaketlerini takdim edeceğiz.  Amatör spora hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimiz olmak üzere, Milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza, İl Genel Meclisi Başkanımıza ve Özel İdare Genel Sekreterimize ve tüm paydaşlarımıza amatör spor adına şükranlarımı sunuyorum. Sporda uluslararası arenada başarılı olmanın yolunun tesisleşme ve sağlam bir alt yapının olduğu bilinmektedir. Ülkemiz genelinde yapılan tesislerin artışı da Olimpiyatlarda almış olduğumuz madalya sayısına yansıdığı bu olimpiyatlarda görülmüştür. İlimiz geneline son yıllarda spor tesisi anlamında güzel yatırımlar yapıldı ve yapılmaktadır. Bu kapsamda Üniversitemiz alanına yapılan yatırımlar ilimizin tanıtımına, spor turizmine büyük katkı sağlamaktadır. İşte bunun bir örneği geçtiğimiz cumartesi günü ragbi milli takımımızın maçının bu tesislerde oynanması idi. Yine yaz boyunca Futbol Süper Lig takımlarımızdan Alanyaspor başta olmak üzere çeşitli branşlarda bir çok takım hazırlık kamplarını burada yapmışlardır.  Şu an ilimizde Türk Telekom Spor Güreş takımı süper ligde, Burdurspor Satranç Takımı 1. Ligde ve Bucak Oğuzhan ile Burdur Mehmet Akif Ersoy Spor Kulüpleri de BAL’de ilimizi temsil etmektedirler. Batıda olup da göç veren il olan Burdurumuz’un ekonomik anlamda çıkış yollarından birisinin de spora ve spor turizmine gereken önemin verilmesiyle olacağı düşüncesiyle topyekûn bir spor hamlesi gerçekleştirmek ve tüm branşlarda ulusal liglerde takımlarımızın olması için bütün paydaşların harekete geçmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum” dedi.