Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş, 35. Ahilik Haftası kapsamında düzenlenen kutlama programına katıldı.
 
Kapalı Pazar Yerinde düzenlenen Ahilik Haftası programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Gölhisar İlçesinden Çakır Efe Hoca’nın halkoyunu gösterisi sonrası program protokol konuşmaları ile devam etti.
 
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Sipahi, Ticaret İl Müdürü Aylin Sacide Cankar, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Milletvekili Bayram Özçelik ve Vali Ali Arslantaş tarafından konuşma yapıldı.
 
Programın devamında Vali Arslantaş tarafından Yılın Ahisi Ömer Şarlak’a cübbesi giydirilerek ödülü takdim edildi. Yılın Kalfası Ali Öz ile Yılın Çırağı Erkan Aksu’ya ödüllerinin takdimiyle devam eden programda Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sipahi tarafından Vali Arslantaş’a anmalık takdim edildi.
 
Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde Örnek Kalfa Ömer Tuncer ve Tarek Jafer’e Milletvekili Bayram Özçelik tarafından, Örnek Esnaf Mehmet Dağaşan ve İsmail Demircioğlu’na Garnizon Komutanı P. Kom. Alb. Yavuz Çankaya tarafından ödülleri takdim edildi. Örnek Çırak Mehmet Onur Döngül ve Ramazan Aksoy’a ödülleri Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz tarafından verildi. Program ikramların sunulmasıyla sona erdi.
 
Vali Arslantaş törende yaptığı konuşmada, “Elbette tüm ahilerimiz, ustalarımız, kalfalarımız ve çıraklarımız en âli saygı ve sevgiyi hak ediyor. Bununla birlikte yılın ahisi, kalfası ve çırağı seçilen kardeşlerimi ayrıca tebrik etmenin ahilik ruhuyla daha ziyade örtüşeceği kanaatindeyim. 
 
Sözlerimi nihayete erdirirken “Ahilik haftasını” tüm içtenliğimle kutluyor, ahi ocağının birbirinden kıymetli öğütlerinden birkaçını sizlerle paylaşmak istiyorum. “Elin, Kapın ve Sofran Açık Olsun, Ahdinde, Sözünde ve Sevginde Vefalı Ol, Gözün, Gönlün ve Kalbin Tok Olsun, Hak İçin Hakkı Söyle ve Hakkı Söylemekten Korkma, Fani Dünyaya Ait Şeylerle Öğünme, Böbürlenme.” Ahilik ahlakınızla var olun, Allah’a emanet olun” dedi.