Burdur Belediye Meclisi 2022 yılının son olağan meclis toplantısı olan Aralık ayı birleşiminde toplandı.

Meclis toplantısında toplam 11 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. 

Burdur Belediye Meclisi Aralık ayı birleşimi Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz başkanlığında Halı Sarayı Meclis Salonu’nda yapıldı.

Gündem maddelerine geçilmeden önce Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, bir önceki ay Belediyenin yapmış olduğu faaliyetler hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in konuşmasından pasajlar şöyle;

“1300 dönümlük arazide tohum dağıtımını yaptık”

“Geçtiğimiz ay malum Kasım ayı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü nedeniyle anma törenlerine katıldık ve bir kez daha ülkemizin kurucu liderini ve silah arkadaşlarını rahmetle andık. Belediye Meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte öncesinde sözleştiğimiz ancak bazı arkadaşlarımızın maalesef katılamadığı Çanakkale seyahatimizi gerçekleştirdik. Ata tohumu dağıtım törenimizi gerçekleştirdik. Tohum ekiminde, bu yıl bin dönümden bin 300 dönümlük bir araziye çıktık. Önemsiyorum, daha da büyümesini istiyorum. Hatta devlet kurumlarımızdan bu projelerin yerel yönetimlerden öte bir milli proje olarak planlanarak çoğaltılmasını da arzu ediyorum. Çünkü biliyorsunuz tarım sadece tek başına tarım değil. Tarım, birçok sektörü beraberinde sürükleyerek götüren bir sektör. Tarımdan, üretimden kopmamamız gerekiyor. Tarımı doğru yaparak üretimde de bölgesine, yöresine uygun olan ürünleri üreterek biz daha müreffeh daha kazancı bol bir ülke olacabileceğimizi düşünüyorum. 1300 dönümlük arazide tohum dağıtımını yaptık. İnşallah Allah nasip eder, kısmet olursa da haziran sonu temmuz başı gibi hasat yapıp köylümüzle bayram edeceğiz.

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Engelsiz Kafemizi ve Engelli İletişim Ofisimizi açtık”

Merhum başkanımız Armağan İlci’yi, aramızdan ayrılan mesai arkadaşlarıyla birlikte kabri başında andık. Geçtiğimiz ay kasım ayında oldukça fazla misafir ağırladık. Siyasi misafirlerimiz oldu. Eski dönem Başbakanlarından Sayın Ahmet Davutoğlu’nu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ı, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıakayı, komşu ilimiz Belediye Başkanlarından Ümit Uysal’ı misafir ettik ve birçok etkinliğe de birlikte katıldık. Geçtiğimiz günlerde de bir açılışa imza attık sizlerle birlikte. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Engelsiz Kafemizi ve Engelli İletişim Ofisimizi açtık. Kent Konseyimizin Engelli Meclisi bu konuyla ilgili bir çalışma yaptı. İyi de oldu. Türkiye’de Kent Konseyi Başkanımızın ifadesiyle bu anlamda açılan 4. kafeyi açmış olduk. Aslında bu bizim için sevindirici ama ülkemiz açısından soru işaretleri barındıran bir durum. Çünkü engelli yurttaşlarımız için birçok şey yapılırken bunun geri kalmış olmasını da yadırgadım. Daha da çoğaltılması lazım. Ben belediye başkanı arkadaşlarıma ulaşabildiğim kadar bu konuda kendi önerilerimi ileteceğim. Çok güzel oldu. Engelli yurttaşlarımızla birlikte çalıştıracağız.

“Ülke enerji üretimine katkı koyacak bir projeyi şeker fabrikamızda hayata geçirmeyi planlıyoruz”

Geçtiğimiz günlerde Şeker Fabrikası’nı ziyaret ettim. Şeker Fabrikası’nın yıllık rekoltesini bu yıl beklenen şeker üretimini, işlenecek pancarı ve yaratacağı katma değer hakkında bilgi almaya çalıştım. Tabi bir yandan da enerji üretimine katkı verecek bir projeyi birlikte gerçekleştirebilir miyiz? diye onlarla da görüş alışverişi içerisinde bulunduk. İnşallah eğer o konuda bir gelişme olursa sizlerle de paylaşıp ülke ekonomisine, ülke enerji üretimine katkı koyacak bir projeyi şeker fabrikamızda hayata geçirmeyi planlıyoruz.

“İller Bankasından alt yapı yenileme projesiyle ilgili bir yetki ve görev talebi henüz bizlere ulaşmadı”

Sosyal faaliyetlerin dışında Fen İşlerimiz, Park Bahçeler Müdürlüğümüz ve diğer alanda çalışan müdürlüklerimiz de boş durmadılar. Asfalt çalışmalarımız birçok alanda devam ediyor. Kaldırım çalışmalarımız birçok alanda devam ediyor. Diğer taraftan yol düzenleme çalışmaları, yol açma çalışmaları ile birlikte yolları açılmış, asfalt bekleyen alanlarımızda hızla asfaltlanıyor. Sizlerin de geçen ay desteğiyle talepte bulunduğumuz kredi için düğmeye basmıştık. Kredimizi aldık. Asfaltı da tedarik edip her ne kadar iklim koşulları bize izin verirse o ölçü de asfaltlama çalışmalarımıza devam ediyoruz. Su Kanalizasyon İşleri Müdürlüğümüz bakım yama onarım çalışmalarına devam ediyor. İller Bankasından alt yapı yenileme projesiyle ilgili bir yetki ve görev talebi henüz bizlere ulaşmadı. Yani bununla ilgili beklentimiz büyüktür. Çünkü ne kadar erken başlanılırsa bu enflasyonist ortam içerisinde maliyet o kadar ucuz olacaktır. Gönlümüzden geçen bir an önce onayın çıkması ve Burdur içme suyu yer altı şebekesinin de yenilenerek alt yapı anlamında çöpün bertaraf edildiği, atık suyun nitelikli bir ileri biyolojik arıtmaya döndürüldüğü depoların yenilendiği, içme suyu arıtma yumuşatma tesisinin de tamamlanmak üzere olduğu bir noktada sadece alt yapıyla ilgili tek eksiğimizin zaman zaman patlayan ve kayıplara neden olan içme suyu şebekesinin yenilenmesi kaldı. Bunun dışında da Burdur’umuzun alt yapıyla ilgili herhangi bir sorunu kalmadı. Umarım en kısa zamanda biz iller bankasından bu yetki talebini görürüz masamızda ve sizlere ulaştırırız sizlerden aldığımız yetkiyle protokol imzaladıktan sonra da bir an evvel ihalesine çıkılıp Burdur’umuzun yer altı şebekesinin yenilenmesini de sağlarız.”

Başkan Ercengiz’in konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi.

Toplantı da 9 ana gündem, 2 ek gündem maddesi olmak üzere toplam 11 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Belediye Meclis toplantısı 4 Ocak 2023 Çarşamba günü toplanmak üzere sona erdi.