Deneyap Türkiye 4.Faz öğrenci seçme süreci uygulama sınavı ile devam ediyor.

Ülkemizin teknoloji alanında gelişimini ivmelendirmek amacıyla, Cumhurbaşkanlığımızın ilk 100 günlük İcraat Programı çerçevesinde, 81 İlde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulmasına yönelik olarak, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasında önemli bir iş birliği tesis edilmiştir. Türkiye’de gençlerin, özellikle teknoloji alanında gelişimlerine katkı sağlayan bu dört önemli kurumun katkıları ile Deneyap Türkiye projesi hayata geçirilmiştir. Projenin ilk 3 etabında 55 ilde 66 Deneyap Teknoloji Atölyesi açılmış olup eğitimler devam ederken 4. faz kapsamında 26 ilde 34 Deneyap Teknoloji Atölyesi daha açılarak 81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi hedefine ulaşılmıştır.

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde öğrencilere 3 yıl boyunca ücretsiz olarak Tasarım Ve Üretim, Elektronik Programlama Ve Nesnelerin İnterneti, Yazılım Teknolojileri, Siber Güvenlik, Enerji Teknolojileri, Havacılık Ve Uzay Teknolojileri, Yapay Zeka, Nanoteknoloji Ve Malzeme Bilimi, İleri Robotik, Robotik Ve Kodlama, Mobil Uygulama gibi 11 farklı başlıkta eğitim verilmesi planlanmaktadır. Ayrıca, öğrencilerin girişimcilik, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerilerinin geliştirilmesi de hedeflenmektedir. Programa katılan öğrenciler 3 yıllık bir süreçte hem temel teknoloji yetkinlikleri kazanma hem de özel ilgi alanlarında derinleşme imkânı elde edecektir. Atölye programları ortaokul düzeyinde hâlihazırda 4. ve 5. sınıfta eğitim gören öğrencilere, lise düzeyinde ise 8, 9 ve lise hazırlık sınıflarında eğitim gören öğrencilere hitap etmektedir.

Burdur’da 4.faz kapsamında açılmış olan Burdur Gençlik Merkezi Deneyap Teknoloji Atölyesine öğrenci kabulü, iki aşamalı seçme süreci devam etmektedir. Sürecin ilk aşaması olan e-sınav 1124 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. E-sınav, 1 Haziran- 26 Haziran tarihleri arasında seanslar şeklinde gerçekleşmiştir. İkinci aşama olan uygulama sınavına katılma hakkı kazanan 427 aday, 1 Ekim tarihinde Burdur Merkez Spor Salonunda gerçekleşecek olan uygulama sınavına katılacaktır. Sürecin sonucunda adayların e- sınav sonuçlarının %70’i ve uygulama sınavı sonuçlarının %30’u alınarak Burdur’da 160 öğrenci seçilmiş olacaktır. Ayrıntılı bilgiye www.deneyapturkiye.org internet adresinden ulaşılabilmektedir.