Burdur Belediyesi Basın Bürosu, 2 pompanın arıza yapmasından dolayı önemli bir su açığının meydana geldiğini açıkladı.

Pompalardaki arızaların giderilmesi için ekiplerin çalışmalarının sürdüğü belirtilen açıklamada vatandaşlardan da gerekmediği sürece arazi-bahçe sulamaları, araç yıkama, teras balkon yıkamaları vb. suyu boşa tüketecek yıkamaların yapılmaması istendi.

Burdur Belediyesi Basın Bürosundan yapılan açıklama şöyle;

“Arıza nedeniyle önemli bir su açığı meydana gelmiştir”

“Değerli hemşerilerimiz, dünyamızda iklim değişikliği ile başlayan kuraklaşma ülkemizde ve Burdur’da da yaşanmaktadır. Doğal olarak bu durum bizi alternatif su kaynaklarını aramaya itmektedir. Bu amaçla; İçme suyu ihtiyacımızı karşılamak üzere DSİ kanalı ile 6 adet, kendi imkanlarımız ile 14 yeni sondajı faaliyete geçirdik. Ancak İnsuyu Gökpınar Havzamızdaki sondajlar sadece Belediyemize ait olan 8 pompa ile depolara verilebilmektedir. Geçtiğimiz günlerde CK Enerji Akdeniz Elektrik’in elektrik kesintisine bağlı olarak 2 pompamızın arıza yapmış olması ve arıza yapan pompalar anlık 70 litre/saniye suyu sisteme kazandıran pompalar olması nedeniyle önemli bir su açığı meydana gelmiştir.

“Suyu boşa tüketecek yıkamaların yapılmamasını halkımızdan rica ediyoruz”

Pompalardaki arızaların giderilmesi için ekiplerimiz çalışmaktadır. Arızalı olan pompalardan 1’incisi sisteme dahil edilmiştir. Arızalı olan diğer pompa ise akşam saatlerinde tamir ve bakımı yapılarak su vermeye hazır hale getirilmesi planlanmaktadır. Ancak her ne olursa olsun kentimizin anlık su ihtiyacı 350-400 litre / Saniye’ye çıkmış olması nedeniyle yer altı sondajlarımız 24 saat aralıksız çalışmaktadır. Bu süreç içerisinde vatandaşlarımız gerekmediği sürece arazi-bahçe sulamaları, araç yıkama, teras balkon yıkamaları vb. suyu boşa tüketecek yıkamaların yapılmamasını halkımızdan rica ediyoruz. Su hepimiz için kıymetlidir, anlayışınız için teşekkür ediyoruz.”