Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik’in dün yaptığı basın açıklamasının ardından Burdur Belediyesi de cevap niteliğinde basın bülteni yayımladı. Burdur Belediyesini hedef alan birtakım ithamlara cevap olarak yayımlanan açıklamada; “Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, 8 yılda Belediyeden talepleri ile ilgili ne yapmıştır da diğer 8 yılda ne yapamamıştır?” diye sordu.

Konu ile ilgili Burdur Belediyesi tarafından yayımlanan basın bülteninde şu ifadelere yer verildi: “Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik tarafından yapılan basın açıklamasında Burdur Belediyesini hedef alan birtakım ithamlara cevabımızdır;

Burdur Belediyesi olarak bugüne kadar Burdur’un gelişimi için gerek ticari alanların oluşturulması gerekse yol yayalaştırılmaları ile ilgili yaptığımız çalışmalar halkımızın takdirini kazanmış ve önemli ticari alanlar oluşmuştur.

İddia edildiği üzere Gazi Caddesi’nin trafiğe kapatılması ile ilgili beklenti ve taleplere karşılık verilmediği, teknik ekiplerimiz tarafından değerlendirilmiş ve bu taleplerin bir kasaba zihniyetinden öte şehirleşme kültürü içeresinde kaldırımların insanımızın yeterince yürüyebileceği genişlikte olduğu göz önünde bulundurularak ve aynı zamanda şehrin en çok trafik yükünü çeken Gazi Caddesinin olası bir yangın veya hasta nakli ihtiyacı durumunda kapatılmasının doğru olamayacağı kanaati oluşmuş ve bu nedenle de bu teklif değerlendirmeye alınmamıştır.

Uzun çarşı ve Yukarı Pazar’da İstasyon Caddesi ve İbrahim Zeki Burdurlu Caddemizde yapılan düzenlemeler tamamen esnafımıza yönelik halkımıza rahat yürüyüş yolları sunan aydınlık alanlar yaratan projelerdir.

Diğer bir husus çevre yolundaki ticari alanların bugüne kadar değerlendirilmediği ve bu konuda belediye tarafından sanki engelleyici olduğu ima edilmiş ve doğrudan bu dönem ya da önceki dönemleri suçlayan ifadeler kullanılmıştır.

Şu anda halk arasında NATO yolu olarak bilinen çevre yolumuz üzerinde ticari faaliyetlerin yapılmasına engel bir durum olmayıp Ticaret ve Sanayi Odamızın bugüne kadar o alanla ilgili herhangi bir tasarrufu ya da talebi olmamıştır.

Hatta Şoförler Odası Başkanı tarafından Çevre yolu üzerinde sahibi oldukları bir arazi için sözlü yapılan bir talep de önümüzdeki günlerde plan çerçevesinde değerlendirme yapılacaktır.

Bununla birlikte vatandaşımızın da bu alanda ticari faaliyet göstermesine yönelik bir girişimi bulunmamaktadır.

Esnaf sitelerinin oluşturulması ile ilgili taleplerinin dikkate alınmadığı yönündeki eleştirilere de cevabımız:

Burdur Belediyesi faaliyetlerini yeteri kadar takip etmedikleri, Burdur Belediyesinin geçtiğimiz günlerde birkaç kez basın yoluyla duyurduğu toptancı ve toptan satış mağazalarının ve galericiler sitesinin oluşturulacağı alanla ilgili plan değişikliğini yapıldığı ve en kısa sürede toptan satış yapan esnaflarımızın, tüccarlarımızın ve galericilerin bir alanda toplanabilmesi için bir alan yapılmıştır.

Burdur Belediyesi olarak mevcut görevlerimiz arasında yer almamış olsa da bizlere yapılan bu teklifleri değerlendirip plan değişiklikleri ile vatandaşımızın önünü açacağımızı her fırsatta ifade ettik.

16 yılın 8 yılını kendi siyasi görüşündeki bir partinin Belediye Başkanı ile geçiren Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, o 8 yıl içerisinde Belediyeden talepleri ile ilgili ne yapmıştır da bu dönemde ne yapamamıştır?

Bunu da halkımıza sormak isteriz.

Başından itibaren ifade ettiğimiz şekilde Belediye Başkanımızın doğrudan hiçbir şekilde taraf olmayacağını defalarca ifade etmesine rağmen ısrarla Burdur Belediyesini Ticaret ve Sanayi Odasını seçimlerini taraf göstermeye çalışarak mevzi kazanmaya çalışanlara buradan Burdur Belediye Başkanlığı olarak bir kez daha ifade edeceğimiz şudur:

Demokrasiye inancımız tamdır. Demokratik yollarla seçilen herkese saygımız tamdır. Bugüne kadar hizmet etmiş ekibe teşekkür ediyor, yeni seçilecek ekibe de görevlerinde başarılar diliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur…”