Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Yaralara merhem olalım. Bu büyük afetin üstesinden hep birlikte gelelim istiyoruz. Gün dayanışma günü, gün birlik, beraberlik günü. Burdur halkını yine katkı vermeye davet etmek istiyorum.” dedi.

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde yıkıma neden olan depremlerin ardından başlatılan yardım kampanyaları devam ediyor. Burdur Belediyesi’nin Konferans ve Sergi Salonu’nda topladığı yardımlar, gönüllü vatandaşlar ve belediye çalışanları tarafından kolilere katılarak tırlara yükleniyor. Burdur Belediyesi’nin 13. yardım tırı bugün yüklenerek Hatay’a doğru yola çıktı.

Burdur Belediyesi’nin 13. yardım tırının yola çıkmasından hemen önce Yeni Gün’e konuşan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz şunları söyledi;

“Büyük depremin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi bizde Burdur’dan yaraları sarmaya devam etmeye çalışıyoruz. Şu anda sabahtan başladığımız yükleme işlemini tamamladık ve 1 tır dolusu insani yardım malzemesini de Hatay’a göndermek üzere de hazırladık, çıkartıyoruz. Bugün büyük bir ihtimalle 2 tır daha yükleyerek deprem bölgesine yolcu edeceğiz. Burdur halkının duyarlılığından ötürü Burdur halkına teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca burada gençler var. Gençler hiçbir beklentisi olmadan geldiler ve 3 gündür burada saatlerce çalışıyorlar. O kadar organize oldular ki, çok hızlı bir şekilde yüklemeyi yapıyorlar. 1 dakika erken göndermeye çalışıyoruz. İnşallah yaralara merhem olalım. Bu büyük afetin üstesinden hep birlikte gelelim istiyoruz. Gün dayanışma günü, gün birlik, beraberlik günü. Burdur halkını yine katkı vermeye davet etmek istiyorum.”