Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş, Burdur Belediyeler Birliğine kazandırılan 2 çekicinin (tır) hizmete alma törenine katıldı.
 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın 2 Milyon TL hibe desteği ile alınan 2021 model 2 adet çekici (tır) Burdur Belediyeler Birliği hizmetine kazandırıldı. Ayrıca Burdur Belediyeler Birliği bütçesinden alınan 2 adet çöp semi treyler ile atıkların taşıma işlemi daha hızlı olacağı belirtilen programda Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisinde atıklar değerlendirilerek sürdürülebilir çevre yaklaşımı, Sıfır Atık prensibi desteklemiş ve doğanın korunmasına katkı sağlanacağı ifade edildi. 
 
İl Özel İdaresi’nde düzenlenen programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası Vali Ali Arslantaş ve Burdur Belediyeler Birliği Başkanı-Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal tarafından konuşma yapıldı. 
Programın sonunda kurdele kesilerek Burdur Belediyeler Birliğine kazandırılan araçlar Vali Arslantaş ve protokol tarafından incelendi. 
 
Vali Arslantaş yaptığı konuşmada, “Mahalli müşterek hizmetlerin ihtiyaçlarını yerine getirilmesi için belediyeler çok önemli hizmetleri ifa ediyorlar. Vatandaşımıza yerinde hizmet ediyorlar. Belediyelerimizin İlin ortak sorunlarını birlikte çözme amacıyla oluşturdukları Belediyeler Birliğinin çalışmalarına da takdirle takip ediyoruz. Başkanımıza ve önceki başkanlarımıza gösterdikleri emekler için teşekkür ediyoruz. 
 
Bugün Katı Atık ve Bertaraf Tesisinde çalışması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın sağlamış olduğu araçların İlimize, vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi. 
 
Programa başta Vali Ali Arslantaş olmak üzere Milletvekili Bayram Özçelik, Milletvekili Yasin Uğur, ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi parti başkanları katıldı.