Burdur’un son yıllarda hızla büyüyen, gelişen özel sektör kuruluşlarından biri olan VAROLLAR GRUP, 2020 yılında yeni yatırımlar hedefliyor. Burdur’un renkli simalarından, girişimci iş adamı Varollar Grup yönetim kurulu başkanı Baki Varol, Burdur Yenigün gazetesine verdiği röportajda Burdur merkezi yakından ilgilendiren üç  yeni yatırım müjdesi var; “Burdur’a özel Hastane, özel Okul ve konut yatırımları.”

İŞTE O RÖPORTAJ

Özellikle şehir merkezine özel Hastane ve özel Okul yatırım kararını alırken, toplumda böyle bir beklenti oluştuğunu, bu talepleri, beklentileri dikkate alarak, bu alanlarda yatırım kararı aldıklarını açıklayan Varol; “Burdur’da biliyorsunuz, özel Hastane konusunda büyük bir beklenti var. Şahsıma, Grubumuza Özel Hastane yatırımı, yeni Okul ve konut yatırımları konularında talepler var, bu alanlarda yatırımlar yapmamız için gelen teklifleri, önerileri dikkate aldık. Burdur’a bir özel Hastane bir de özel Kolej için görüşmeler gerçekleştirdik, geri kalan yatırım programımızda da konut yapacağız” dedi.

“Burdur’da özel sektörün büyük çaplı yatırımlarda elini taşın altına koyma noktasında, uzun yıllardır sorunlar yaşandığını, şehrimizde bazı para sahiplerinin, yatırım noktasında genelde paralarını korumak için, bankalarda, faizde değerlendirdiğini” hatırlatan Baki Varol, “bizim Burdur’da şu var. Ne yatırım yaparlar? Giderler bankaya 5-10 kuruş koyarlar. Onun faiziyle iş yaparlar.  Yatırım yapmadıkları gibi yatırım yapanı da eleştirirler. Çünkü başka bir işleri yok. İl bazında bir sürü yatırım yapacak insan var dışarıya kaçıyor.” diye konuştu.

“BURDUR’A YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Kim ne derse desin kendini bilmezlere de meydanı bırakacak halimiz de yok!”

Varol şehir merkezinde hayata geçirmeyi planladıkları konut yatırımı hakkında  kendisine yönelik dedikodulardan, rant eleştirilerinden de yakınarak; “gelsin kim diyorsa rant?, yapabiliyorlarsa gelsinler onlar yapsın. Yeri yurdu benden, yapmak isteyen varsa buyursun gelsin. Ama bizim Burdur’da şu var. Ne yatırım yaparlar. Giderler banka 5-10 kuruş koyarlar. Onun faiziyle iş yaparlar.  Yatırım yapmadıkları gibi yatırım yapanı da eleştirirler. Çünkü başka bir işleri yok. İl bazında bir sürü yatırım yapacak insan var dışarıya kaçıyor. Bu kadar haksız eleştiri, dedikodudan sonra bende çok düşündüm dışarıya yatırım yapmaya. Ve kaydım yatırım için. Ama ben bu memlekette Burdur’da doğdum, Burdur’da doydum, Allah gecinden versin, Allah uzun ömürler versin Burdur’da gömüleceğiz. Onun için biz doğup, büyüdüğümüz ilimizi yatırımsız bırakamayız. Kim ne derse desin kendini bilmezlere de meydanı bırakacak halimiz de yok. İlimizin kalkınması, gelişmesi, istihdamın artması için yatırımlarımıza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Varollar A.Ş yönetim kurulu başkanı Baki Varol, 2020 yılı yatırım programları kapsamında Burdur’a bir adet özel Hastane, bir de özel Kolej kazandırmak için görüşmeler sürdürdüklerini açıkladı.