Burdur 1. Amatör Lig’de 2021-2022 sezonunun ilk yarısı pazar günü oynanan karşılaşmalarla tamamlandı. Tefenni Belediyespor devreyi 25 puanla lider tamamladı.

Burdur 1. Amatör Lig’de Pazar gününün ilk müsabakaları, 2022 yılının da ilk müsabakaları oldu. Hacılar Gençlikspor ile Esnafspor Gazi Atatürk Stadında karşılaşırken Zafer Gençlikspor ile Tefenni Belediyespor’da Tefenni İlçe Stadında karşı karşıya geldi.

“Hacılar galip”

Hacılar Gençlikspor ligin 9. haftasında kendi sahasında Esnafspor ile karşılaştı. Müsabakanın ilk yarısı karşılıklı ataklar ve büyük heyecanla geçerken ev sahibi Hacılar Gençlikspor devreyi 2-1 önde kapattı. Karşılaşmanın ikinci yarısında iki takımda yakaladığı gol pozisyonlarını değerlendiremeyince müsabaka Hacılar Gençlikspor’un 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

“Lider tam gaz devam”

Burdur 1. Amatör kümede 7 galibiyet 1 beraberlik alarak geçtiğimiz haftayı 22 puanla lider tamamlayan Tefenni Belediyespor, 9. haftada Zafer Gençlikspor’a konuk oldu.

Tefenni Belediyespor karşılaşmada sürprize izin vermeyerek sahadan 0-2’lik galibiyetle ayrıldı. Puanını 25’e çıkaran Tefenni Belediyespor liderliğini sürdürdü.

“Gölhisar’da puanlar paylaşıldı”

Burdur 1. Amatör kümede haftanın sonucu merakla beklenen karşılaşmalarından biri de Gölhisar İlçe Stadında oynandı.

Gölhisarspor evinde Burdurspor’u ağırladı. Büyük heyecana sahne olan karşılaşma da konuk ekip Burdurspor ilk golü bulan taraf oldu. Karşılıklı ataklarla geçen karşılaşmada Gölhisarspor beraberliği yakaladı. Müsabakada başka gol sesi çıkmayınca karşılaşma 1-1’lik beraberlikle sona erdi.

“Karamanlı galip”

Tefenni İlçe Stadında saat 15.00’da başlayan karşılaşmada Burdurgücü ile Karamanlıspor karşılaştı.

Karamanlıspor rakibini deplasmanda 3-1’lik skor ile geçerken ligde ikinci galibiyeti aldı. Ev sahibi Burdurgücü ise ligde henüz puanla tanışamadı.

“Gençlikspor takibini sürdürdü”

Burdur Gençlikspor ile Burdur Belediyespor pazar günü saat 15.00’da Gazi Atatürk Stadında kozlarını paylaştı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Burdur Gençlikspor’un üstünlüğü ile sona erdi. Burdur Belediyespor’lu futbolcular ve teknik heyet karşılaşmanın hakemi ve yardımcı hakemine hatalı kararlar verdiği gerekçesiyle tepki gösterdi. Karşılaşmanın ikinci yarısında Burdur Gençlikspor skoru 3-0 yaptı.

3. golün ardından Burdur Belediyespor’lu futbolcuların hakeme tepkisi iyice arttı. Maçın hakemi Burdur Belediyespor’lu 3 futbolcuya kırmızı kart gösterdi. Müsabakanın son 10 dakikasında Burdur Belediyespor’lu futbolcular hakeme tepki göstererek sahada top oynamayarak bekledi. Ev sahibi futbolcuları da kendi sahasında top çevirdi.

Büyük gerilimlerin olduğu karşılaşma Burdur Gençlikspor’un 3-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

Burdur 1. Amatör Ligi 9.Hafta maç sonuçları

Hacılar Gençlikspor 2-1 Burdur Esnafspor

Zafer Gençlikspor 0 – 2 Tefenni Belediyespor

Gölhisarspor 1-1 Burdurspor

Burdurgücü 1-3 Karamanlıspor

Burdur Gençlikspor 3-0 Burdur Belediyespor