Bu durum, bazı çiftçilerin maliyetten tasarruf etmek için koyunlarını elden çıkartmasına neden oluyor.

Avustralya'nın koyun yetiştirilen bölgelerinde üç yıl boyunca ortalamanın üzerinde yağış yağması, büyük koyun sürüsünün oluşmasına neden oldu. Yağış, hayvanların beslenmesi ve yetiştirilmesi adına elverişli olan otların büyümesini sağladı.

Koyun Üreticileri Avustralya Başkanı Andrew Spencer, "Yağmur yağdıkça ve pazar canlılığını korudukça, üreticiler normalde elden çıkaracakları koyunları ellerinde tutmaya daha fazla yöneldi ve sonuç olarak sayılar artmaya devam etti" diyor.

Burada Koyun Bedava, Bakın Neden (2)

Bu durum, çiftçilerin karlılıkta büyük düşüşler görmesine yol açtı. Öyle ki şu an bedava koyun için bile çok fazla alıcı yok.

Ülkede koyun arzının fazla olması canlı hayvan fiyatlarını düşürdü. İndirimli fiyatlar ise büyük bir sürüyü daha uzun süre beslemek zorunda kalan çiftçiler için sorun yaratıyor.

Bu yıl ülkede en kurak Eylül ayı yaşanmış ve kurak havalar üzere değil. Olumsuz hava koşulları yem arzını azaltacak.

Avustralya'nın önde gelen süpermarket zincirlerinden Woolworths Group, kuzu eti ürünlerinin fiyatlarını %20 oranında düşüreceğini duyurmuş.

Burada Koyun Bedava, Bakın Neden (3)

Koyun Üreticileri Avustralya Başkanı Andrew Spencer, çiftçilerin maliyetleri azaltmak için koyunlarını çiftleştirmemeyi düşündüğünü de sözlerine ekledi. Bu durum genç koyun sayısında bir düşüşe neden olabilir ve koyun piyasasının aşırı arzdan yetersiz arza doğru hızlı bir şekilde değişmesine neden olabilir.