Milletvekili Av. Serkan Bayram’ın mücadele dolu yaşam hikâyesinden esinlenerek milyonlara umut olan 'Buğday Tanesi' filmi Burdur gösterimi yoğun ilgi gördü.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleşen gösterimi Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş, eşi Hatice Arslantaş hanımefendi, engelli vatandaşlar, il protokolü, STK temsilcileri, muhtarlar ve öğrenciler birlikte izlediler.

Filmin gösteriminin ardından düzenlenen basın toplantısında Vali Ali Arslantaş, Milletvekili Serkan Bayram, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz filmle ilgili izlenimlerini paylaştılar.

VALİ ARSLANTAŞ “İLİMİZİ ENGELLİ DOSTU BİR KENT YAPMA YÖNÜNDE GAYRETİMİZ DEVAM EDİYOR”

Vali Aslantaş basın toplantısında yaptığı konuşmada; “Kıymetli vekilimizle 2016’dan sonra Erzincan’da çalışmaya başladık. Oradan bir dostluğumuz oluştu. Hem engelli vatandaşlarımızla ilgili hem engelsiz vatandaşlarımızla ilgili milletimizle ilgili yapmış olduğu çalışmaların farkındaydık. Bütün samimi duygularımızı orda da paylaşmıştık.

Ülkemizin resmi verilere göre yüzde 12’si engelli. Yani 85 milyonda 10 milyonun üzerinde engelli vatandaşımız var demek oluyor. İlimizde de 35 bin civarında engelli vatandaşımız var.

Geçtiğimiz yıl bir çalışma başlatmıştık. Engelliye engel çıkartan fiziksel mekanların, özellikle kamu kurumlarında tespit edilip bu engellerin en aza indirilmesi yönünde bir çalışma başlatmıştık. İlimizi engelli dostu bir kent yapma yönünde gayretimiz devam ediyor.

Milyonlara, İlimiz için 10 binlere ümit olan, yaşam mücadelesi için, azmi için hırsı için başardıkları için bundan sonra başaracakları için Sayın Vekilimizi tebrik ediyorum. Çok keyif alarak izlediğimiz bir film oldu. Hem filmin oyuncuları duyguyu hissettirdi bizlere, hem de vekilimiz buraya kadar gelip de bizimle izleme nezaketinde bulunduğu için kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

MİLLETVEKİLİ SERKAN BAYRAM, “YERE DÜŞTÜĞÜNDE DEĞİL; VAZGEÇTİĞİNDE KAYBEDERSİN”

İstanbul Milletvekili Serkan Bayram basın toplantısında yaptığı konuşmada; “Burdur’da bizleri bağrına bastığı için Valimize, değerli ekibine ve Burdurlu hemşerilerimize minnettarım. Filmden önce öğrencilerimiz gelmişti. Onlarla fotoğraf çektirdik. Çok heyecanlılardı. İnşallah filminden sonra da bu heyecanınız daha da artacak dedim. Çünkü gençler bizim geleceğimiz.

Malumunuz ülkemizde 10 milyonun üzerinde engelli kardeşim var. Ailesiyle beraber 40 milyon. Ülkemizin yarısı bu engelli psikolojisinden direk etkileniyor. Diğer yarısı da dolaylı etkileniyor. Cumhurbaşkanımızın himayelerinde son 20 yılda sessiz devrim gerçekleşti. Çok yol kat ettik. İllaki eksiklerimiz vardır. Bundan sonra inşallah onlarda tamamlanacaktır.

Ben bu filmi aziz milletime armağan ediyorum. Ben bu filmi Türkiye 100 yılımıza hediye ediyorum. Benim hayatımı konu alan Buğday Tanesi 48 senelik mücadelemi yaşamımı içeren konular ve yaşadığım sıkıntıların çektiğim ızdırapların daha yüzde birini yansıtıyor. Gençlik yıllarımla ilgili hiçbir kare göremediniz. Belki böyle 10 tane film olur. 16-17 yaşlara kadar elleri cebinde dolaşan bir gençtim. Mahalle baskısı, sosyal baskı ve toplum baskısı yordu. En sonunda dedim ki herkes öğrensin, bir defa sorsun, bir daha sormasın. Bunu engelli camiası psikolojisi açısından söylüyorum. Çünkü Rabbimin izni ve inayetiyle büyüklerimizin desteği ile hocalarımızın desteği ile bugünlere geldik. Ben bu ülkenin bir evladı olmaktan, Cumhuriyetin çocuğu olmaktan onur ve gurur duydum. Bu konuda filmde de izlediniz siyaset üstü bir yaklaşımla, tüm partiler birliktelik gösteriyoruz. Bu vesileyle başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm partilerin genel başkanlarına teşekkür ediyorum.

Kitabımızda da yere düştüğünde değil, Vazgeçtiğinde kaybedersin. Mottomuz bu. Ellerimle tutamadığımı gönlümle tuttum, kalbimle tuttum ve hiçbir zamanda bırakmadım.

İnşallah bu film milyonlarca gencimize umut olur. Umuda yolculuk olur. 84 milyon insanımız ve gençlerimiz içinde motivasyon olur. Bizler sessiz çoğunluğun sesi olmaya talibiz. Onu da sizlerle beraber gerçekleştiriyoruz” dedi.

MİLYONLARIN HİKAYESİ “BUĞDAY TANESİ” FİLMİ

Henüz daha bebekken buğday tarlasında çıkan yangında, vücudunun büyük bir bölümünde kalıcı yanıklar oluşan ve ellerini kaybeden Milletvekili Av. Serkan Bayram’ın hayata tutunma mücadelesini ve milyonlara umut olan hikâyesini anlatan 'Buğday Tanesi' filmi 3 Aralık tarihinde tüm Türkiye’de izleyicilerle buluştu.

İstanbul Milletvekili Serkan Bayram’ın gerçek yaşam hikâyesini konu alan yönetmenliğini Doğan Ümit Karaca’nın üstlendiği, başrolünde ünlü oyuncu Kutsi’nin yer aldığı film büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Milyonlara umut olan duygu yüklü bu filmde; yaşadığı onca haksızlığa ve ötekileştirilmeye karşı boyun eğmeyerek büyük bir cesaretle üzerine giden, çok sayıda sivil toplum kuruluşunun üyeliğini yapmış başarılı bir avukat, örnek bir eş ve aile babası, engelli bireylerin hayatına dokunarak bireysel olarak onların yol göstericisi, engelliler adına çok sayıda hukuki yanlışın düzeltilmesini sağlayan bir Milletvekili olarak ülkemizde sayısı on milyonlarla ifade edilen kitlelerin görünmeyen kahramanı olan Milletvekili Av. Serkan Bayram’ın hayat hikayesi anlatılıyor.