Olay, 22 Eylül 2024'te yaşandı ve aralarında husumet bulunan BS öldürülmesiyle sonuçlandı. OA., olaydan sonra kaçarken, suç aletiyle birlikte bir evde yakalandı. Onun ve eşinin müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam ediliyor.

Olay, Bucak Yıldırım Caddesi ile 811 Sokak kesişiminde gerçekleşti. OA., BS aracını önünü keserek tüfekle iki el ateş etti. Olay yerinden uzaklaşan OA., BS aracını park halindeki bir başka araca çarpana kadar takibe aldı. Ateş sonucu BS hayatını kaybederken, araçtaki iki kişi ise yaralandı. OA., cinayet sonrası kaçtı ancak polis ekiplerince saklandığı evde yakalandı.

Katiline Müebbet Istendi 2
Sanıkların Savunmaları ve Talepler

Kaymakam Gale, gençlerle Antalya’da bir araya geldi Kaymakam Gale, gençlerle Antalya’da bir araya geldi

OA., savunmasında, öldürme kastı olmadığını ve sadece korkutmak amacıyla ateş ettiğini iddia etti. Olayın ardından cinayetle ilgisi olan tüm delillerin gizlendiği ve sanıkların birbirini sakladığı belirlendi. Eşi ŞA. ise, OA.’ya tüfeği verdiğini ve ateş etmesini söylediğini kabul etti. Diğer tutuksuz sanıklar ise suçlamaları reddetti.

İddianamede, OA. ve ŞA. hakkında, BS öldürmekten müebbet hapis cezası isteniyor. Ayrıca, BS araçtaki yolcularına yönelik olası kasıtla yaralama suçundan da 1,5 yıl ile 4,5 yıl arasında hapis cezası talep ediliyor. Tutuksuz yargılanan EA. ve BS T. hakkında ise suçluyu kayırma suçundan 6 ay ile 5 yıl arasında hapis cezası talep ediliyor.
 

Katiline Müebbet Istendi 1

Kaynak: İHA