Kocaaliler’de ahşap doğrama ve marangozluk işleri yapan Mustafa Delen, mesleğinin dededen toruna kadar geldiğini ifade etti. Delen, “İsmim Mustafa Delen, Kocaaliler’de ahşap doğrama ve kapı işletmeciliği, marangozluk yapıyorum. Bu meslek dede ve baba mesleğimizdir. Bu iş yerini babam 1989 yılında kurdu, 2002 yılında çırak olarak işe başladım. Ata yadigarı mesleğimizi devam ettiriyoruz. Genellikle kapı,  iç oda kapıları, panel kapıları başta olmak üzere sandık, sehpa gibi ürünler üretiyoruz. Bir aile işletmesi olarak 4 kişi çalışıyoruz. Bucak, Burdur, Antalya ve Isparta illerine sipariş üzerine üretimi gerçekleştiriyoruz.” dedi

Ürünlerde kızılçam ve sedir ağacı kullanıldığını söyleyen Mustafa Delen, maliyetler ve ürünler hakkında, “Bölgemiz kızılçam ağırlıklı olduğu için ürünlerimizde genellikle kızılçam ve isteğe sedir ağacı kullanıyoruz. Lake kapıların üzerine boya işçiliği, oyma kapılar ise biraz eskide kaldığı için lake kapılar tercih ediliyor. Ortalama bir kapı fiyatı 4 bin TL’den başlıyor. Üretim kapasitemiz 1 ayda ortalam 70-80 kapı oluyor.” İfadelerine yer verdi.

Kendi oğlunu da yetiştirdiğini belirten Delen, “Oğluma da işleri öğretiyoruz, yetiştirmeye çalışacağız.  Öğrenirse hem kendisi için hem de bizim için faydalı olacak. Şu an mesleklerde eleman sıkıntısı var, ailelerimizin ve çocuklarımızın girişimiyle meslekler artar. Bu işleri öğrenmek sabır ve gayret ister. Sabır ve gayretle her iş yapılır.” dedi.

Editör: Evrim Tuna Şahin