Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) kapsamında, Bucaklı hayırsever iş insanları ve meslek odalarının katkılarıyla Bucak İlçesindeki okullarda yapılacak “Yenilikçi Sınıf Ortamlarının” donatım protokolü düzenlenen törenle imzalandı.
Valiliğimiz öncülüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde uygulanan, ilgili bütün kesimlerinin sahiplenerek katkıda bulunduğu BİGEP Projesi kapsamında okullarda oluşturulması planlanan “Yenilikçi Sınıf Ortamlarına” yönelik İl Merkezindeki iş dünyasının ortaya koyduğu desteğe, İlimizin en büyük İlçesi olan Bucak İlçesi de kayıtsız kalmayarak Bucaklı iş insanları ve Ticaret Sanayi Odası da güçlü bir şekilde desteklerini ortaya koydular.
17 Şubat tarihinde Bucak İlçesinde Vali Hasan Şıldak başkanlığında yapılan, toplantıda, BİGEP projesine ve nitelikli sınıf ortamları ile Bucak İlçesinin eğitim alt yapısının güçlendirilmesine yönelik yürütülecek çalışmalara destek sözü veren Bucaklı iş insanları çok kısa bir süre içerisinde bu kararlılıklarını ortaya koydular.
Bu kapsamda bugün düzenlenen törende Bucak İlçesinde oluşturulması planlanan yenilikçi sınıf ortamlarının donatım protokolü imzalanarak, ilk adımlar atılmış oldu. 
Vali Hasan Şıldak’ın büyük önem verdiği, yakın ilgi ve takibinde yürütülen BİGEP projesi kapsamında, 13 Şubatta protokolü imzalanan İl Merkezindeki donatımı yapılacak 15 yenilikçi sınıf ortamlarına, bugün protokolü imzalanan Bucak İlçesindeki okullarda yapılacak 11 sınıf da eklenerek toplamda 26 nitelikli sınıf proje kapsamında hayırseverler ve meslek odalarının katkılarıyla Burdur ve Bucak İlçesine kazandırılmış oldu.
 
Protokol imza törenine Vali Hasan Şıldak, Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Yalçın Mecikoğlu ve Bucak İlçesinde faaliyet gösteren hayırsever iş insanları katıldı. 
İmzalanan protokol kapsamında Ticaret Sanayi Odası ve iş insanları tarafından Bucak İlçesinde donatımı sağlanacak sınıf ve atölyeler şunlar:
1. 15 Temmuz Şehitler Ortaokulu - Başarırlar Mermer -- Görsel sanatlar Atölyesi
2. Adnan Menderes İlkokulu – AKM İnşaat --Görsel Sanatlar Atölyesi
3. Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi – Portsan Mermer --Yazılım Tasarım Atölyesi
4. Şehit Muhittin Talha Çalışkan Anadolu İmam Hatip Lisesi – RİV Enerji --Tilavet Sınıfı
5. Şehit Muhittin Talha Çalışkan Anadolu İmam Hatip Lisesi – Bucak OSB -- Z Kütüphane
6. Necati Topay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi – Topaylar Ticaret --Konferans Salonu
7. TOKİ İlkokulu - Batu Mermer -- Görsel Sanatlar Atölyesi
8. Fatih Sultan Mehmet İlkokulu - Teknomer Turizm --Ahşap Tasarım Atölyesi
9. Atatürk İlkokulu AS Çimento -- FETEMM Atölyesi
10. Atatürk İlkokulu – Bucak Ticaret ve Sanayi Odası -- Görsel Sanatlar Atölyesi 
11. Atatürk İlkokulu Duranlar Süt -- Drama ve Eleştirel Düşünce Atölyesi

BİGEP Projesi kapsamında yıl sonuna kadar 50 yenilikçi sınıf kazandırmayı ümit ettiğini dile getiren Vali Hasan Şıldak, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada; “İlimizde eğitim öncelikli yıl ilan ederek başlatmış olduğumuz Başarıyı izleme ve Geliştirme Projesi kapsamında bilhassa meslek kuruluşlarımızın, meslek odalarımızın ve iş dünyamızın, firmalarımızın, sanayi kuruluşlarımızın hayırsever ruha sahip iş insanlarımızın desteği ile ilimizdeki okullarımız bünyesindeki yenilikçi sınıfların, tasarım atölyelerinin sayısını artırmaya çalışıyoruz. 
 
Bu sayı ilimizde henüz istenen seviyede değildir. Bunu neden önemsiyoruz, çünkü gerçekten bu sınıflar okullarımızdaki öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin motivasyonunu son derece artıran bir ortam oluşturuyor, görerek, yaparak öğrenme modelini getiriyor. Şu ana kadar da gerek hayırseverlerimiz eliyle, gerekse kamu eliyle yapılmış sınıflarımız var hem il merkezimizde, hem de İlçelerimizde, ancak bu sayıyı çok daha yükseltmek istiyoruz çünkü Bakanlığımızın, Milli Eğitim Bakanımızın bizzat takip ettiği, önem verdiği Yenilikçi Sınıfların oluşturulması, eğitime bir ivme kazandırıyor. Okuldaki atmosferi değiştiriyor, eğitim coşkusunu, motivasyonunu yükseltiyor. Bu itibarla, bu yıl bir hedef koyduk, BİGEP Projemiz kapsamında inşallah eğitim yılı sonuna kadar yaptıracağımız bu yenilikçi sınıf sayısını 50 olarak hedefliyoruz. 50 rakamı Burdur için yüksek bir rakamdır. Bugün ikinci adımını attığımız Bucak ilçemizdeki bu hamle ile birlikte Bucaklı meslek odalarımız ve iş adamlarımızın katkısı ile 11 sınıf daha eklemiş oluyoruz.  Biliyorsunuz ilk aşamayı Burdur merkeze ilişkin olarak yapmıştık, 15 tasarım beceri atölyesini orada protokole bağlamıştık, bugün de inşallah 11 sınıfımızı tasarım beceri atölyesi olarak donatmış olacağız. 
 
Bu kampanyanın bir de üçüncü adımını gerçekleştireceğiz. Üçüncü adımda Bucak ve il merkezi haricindeki diğer 9 ilçemizi kapsayacak, yine burada toplanacağız, inşallah sizlerin de katılımıyla, basınımızın da huzurunda bu üçüncü adımı da gerçekleştirmiş olacağız. Yıl sonu hedefimiz hem bu toplu imza törenleriyle, toplu törenlerle hem de bireysel olarak yapılabilecek katkılarla inşallah 50 hedefine ulaşmış olacak. Ben Bucak ilçemizi zaten eğitim konusundaki yaklaşımı, eğitimin sahiplenilmesi, gerek okul ve sınıf yapılması gerekse hizmetin devamlılığı noktasındaki duyarlılık ve velilerimizin oradaki eğitime olan ilgisi konusunda takdir ettiğimiz bir ilçemizdir. Eğitim seviyesi, okullarımızdaki başarı düzeyi de ilimizin iftihar ettiği her zaman ön planda olan bir ilçemizdir. Şimdi, 11 yeni tasarım ve beceri atölyemiz ile anlıyoruz ki orada yeni bir heyecan, yeni bir başarı dalgası gelişecek, buna daha başka eklemeler de yaparak, Bucak’ta da belki yıl sonunda inanıyorum 20’ye yakın derslik sayısına ulaşmış oluruz diye düşünüyorum. Her şeyden önce ticaret ve sanayi odası başkanımız Hasan Beyi tebrik ediyorum, katkı sundu ve burada bulunan 9 değerli hayırseverimize de şükranlarımı sunuyorum, çünkü eğitime verilen her katkı çok kutsal bir katkıdır ve en değerlisi budur diye düşünüyorum” açıklamasında bulundu.