Bucak’ta “Yeşil Vatan” için  TEMA gönüllüleri her geçen gün artıyor. Farklı okullarda sınıf öğrencilerinin TEMA Gönüllüsü olmalarının yanında TEMA Gönüllüsü olan okullar da artıyor.

Bucak Zübeyde Hanım Ana Okulu’ndan sonra Bucak Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu öğrencilerinin yaklaşık yüzde 85’i ve öğretmenleri TEMA gönüllüsü oldu.  Bucak’ta “TEMA Gönüllüsü Okul” görseli almaya hak kazanan ikinci okul oldu.

Bucak Vilayetler Hizmet Birliği  Anaokulu, hem “Bu Sınıfın Öğrencileri TEMA Gönüllüsüdür” görselini hem de “Bu Okulun Öğrencileri TEMA Gönüllüsü Olmuştur” görselini almaya hak kazandı. Okul görseli, öğretmen ve öğrencilerin rozetleri ile kartları TEMA Bucak sorumlusu Yusuf ÖZCAN tarafından takdim edildi.

Okul görselini, rozetleri ve kartları veren TEMA Bucak sorumlusu Yusuf ÖZCAN, takdim töreninden sonra yaptığı açıklamada: “TEMA demek; bir avuç toprağın, bir damla suyun, bir  tek yaprağın, bir gram temiz havanın kıymetini bilmek ve onları korumak demektir. Ayrıca bunun gelecek nesillere bir borcumuz olduğunu bilmek demektir. Yurttaşlarımız düzeyinde bu duyarlılığı oluşturabilmek için, Vakfımız 1992’den bu yana çalışmaktadır. Bu farkıdalığın ancak eğitimle oluşacağına inandığı için Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yaparak okullarımızda lise düzeyinden başlayarak Anaokullarına kadar olan öğrencilerimize eğitimler verip, etkinlikler düzenlemektedir. Bu eğitimlerimize aynen devam edeceğiz. Hepimizin bildiği gibi geçen yaz , ülkemizin çeşitli yerlerinde, aynı anda orman yangınları çıkmış, tüm ulus olarak, deyim yerindeyse cehennemi yaşamıştık. Elbette devletimiz suçluları bulup cezalandıracaktır. Bu bir sabotaj olabileceği gibi, bir takım çıkar çevrelerinin rant hesapları da olabilir. Biz doğaseverler olarak, bu doğa düşmanlarını ve rantçıları durdurup, yaşanılabilir ve sürdürülebilir bir dünya oluşturuncaya kadar gerekirse eğitimlerimizi beşikte bile başlatmalıyız. 
Rahmetli Kurucu Başkanınımız sayın Hayrettin KARACA ‘ya verdiğimiz sözü tutarak yurt genelinde bir milyon gönüllü sayısına ulaştık. Bu bir milyon gönüllümüzle yürüttüğümüz bu mücadeleyi mutlaka kazanacağız. Gelecek nesillere olan borcumuzu ödemenin tek yolu, “DOĞAYI YENİDEN DOĞAYA KAZANDIRANA KADAR”  mücadeleden asla  vazgeçmemektir. Değerli öğretmen arkadaşlarım ve sevgili çocuklar; hepiniz aramıza hoş geldiniz. İyi ki varsınız ve iyi ki aramızdasınız. Unutmayın ki;  TEMA sizlerle daha güçlü ve yine unutmayalım ki; iyiler mutlaka bir gün kazanacaklardır. Bu yolda bizlere verdiğiniz desteklerden dolayı başta Okul Müdüremiz sayın Figen ÇALIŞKAN BÜTÜN’e, Müdür yardımcısı sayın Birkan DOĞDAŞ’a, TEMA eğitim Projesi alan öğretmenimiz sayın Sema  ZEYREK SONKAYA’ya Öğretmenlerimiz sayın Aslı DEĞERLİ’ye, sayın Emine ÖZTEKİN’e, sayın Bahar  ŞENGÖÇEN’e,  sayın Hatice POÇULU’ya , sayın Zehra KURT’a  ve minik yürekleri kocaman  DOĞA kokan  Minik TEMAcı öğrencilerimize ve ayrıca etkinliğimize katılarak bize destek veren İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Neşet YAZAR’a teşekkür ediyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.