Burdur’un Bucak ilçesinde belediyenin organize ettiği Yerel Yönetimlerde Yenilikçi Yaklaşımlar Çalıştayı açılış programı düzenlendi.

Oğuzhan Kent Ormanı Restaurant’ta yapılan çeşitli üniversitelerden yaklaşık 40 farklı akademisyenin katıldığı çalıştayın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Emrullah Ünal, ilçenin tarihi,kültürel ve sosyal ekonomik durumundan bahsederek, ilçede böyle bir çalıştayı düzenlemekten onur duyduklarını dile getirdi.

Yerel yönetimlerin demokrasinin gelişmesine önemli katkılar sağladığını söyleyen Başkan Emrullah Ünal, "Yerel yönetimler her yeni gelişmelerin insanlara değen, onların gözleri önünde hemen somutlaşan faaliyetler üretmektedirler. Bu bakımdan yerel yönetimler demokrasinin ilk egzersiz alanları olmuşlardır. Yerel yönetimlerde denenip somutlaşan her yeni anlayış, görünür ve ya görünmez yollarla doğal olarak ülke yönetimine de modellik yapmaktadır. Düzenleyecek olduğumuz çalıştayda Yerel Yönetimlerin tüm sorunları enine boyuna akademik olarak tartışılacak, çıkacak sonuç raporu Belediyemize olduğu kadar diğer Belediyelere de ışık tutacaktır.” ifadelerini kullandı.

Bucak Kaymakam Vekili ve Çeltikçi Kaymakamı İsmail Demirtaş da çalıştayın çözüm önerileri getireceğini inandığını belirterek yerel yönetimlere ciddi katkılar sunacağını söyledi.

Çalıştayın açılış programına Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, Ak Parti Bucak İlçe Başkanı Mustafa Oğuz ve çeşitli üniversitelerden 40 akademisyen ve bakanlık bürokratı katıldı.

Bilimsel koordinatörlüğünü Bucak Belediyesi Başkan Yardımcısı Doç. Dr.  Oğuzhan Erdoğan’ın üstlendiği çalıştayda üç ayrı çalışma gurubu masası oluşturulacak 1. masada Çevre Hakkı (Su Yönetimi, Sokak Hayvanları, Çevre Kirliliği, İklim Değişikliği), 2. Masada Dijitalleşme ve Yerel Yönetimler (Akıllı Şehir, Dijital Belediyecilik, Living Lab), 3. Masada Vatandaş Katılımı ve Yerel Yönetimler (Gençlerin Siyasal Katılımı, Serbest Kürsü, Vatandaş Odaklı Belediyecilik ve Kent Konseyleri) konuları tartışılacak.