Bucak ilçesinde Burdur Valisi Ali Arslantaş başkanlığında merkez ve köy muhtarları, il ve ilçe kurum amir ve müdürlerinin katıldığı muhtarlar istişare toplantısı yapıldı.

Covid-19 tedbirlerinden dolayı Çamlaraltı Dinlenme Tesisleri'nde açık havada yapılan toplantıya Burdur Valisi Ali Arslantaş, Bucak Kaymakamı Erol Tanhrıkulu, Burdur Ak Parti Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Burdur İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, Burdur Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Burdur Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Güler yanı sıra resmi kurumların il ve ilçe kurum müdür ve amirleri ile merkez ve köy muhtarları katıldı.  

Toplantı açılış konuşmasını açan Burdur Valisi Ali Arslantaş Burdur’in ilçelerinde muhtarlar ile istişare toplantısının ilkini Bucak’ta başlattıklarını belirterek "Bu gün burada kamu yönetiminde şeffaflık esasına uygun olarak kamu hizmetini sağlayanlar ile, hizmetten fayda sağlayanları bir araya getirdik. Neleri yapıyoruz, neleri yapmayı planlıyoruz, vatandaşımızın talepleri neler, bizler neleri yapıyoruz, neleri eksik yapıyoruz, neleri yapmıyoruz bunların tamamını konuşacağız” dedi.

Vali Arslantaş toplantıda sürenin olmadığını belirterek muhtarların köyleri ve mahalleleri için faydalı gördüğü yararlı gördüğü her şeyi dile getirmelerini söyledi.

Muhtarlar toplantısında ilk sözü alan Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal yaptığı konuşmada taşın aş olduğu salep diyarı Bucak, Burdur’un en gelişmiş, en büyük, en fazla nüfusa sahip olduğunu belirterek belediyenin çalışmaları ve projeleri hakkında hem kurum müdürlerini hem de muhtarları bilgilendirdi. Belediye Başkanı Emrullah Ünal’ın konuşmasından sonra Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu’da Bucak bir merkez olmak üzere, merkeze bağlı 20 mahalle ile birlikte, iki belde belediyesi, 35 köy bulunduğunu söyledi. Kaymakam Erol Tanrıkulu, yaptığı konuşmada kurumlar ve kurumların çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Burdur Valisi Ali Arslantaş, Bucak Belediyesi, Bucak Kaymakamlığı ve il kurum amir ve müdürlerinin konuşmaları sonrasında istişare toplantısına katılan muhtarlardan her kurum amiri ve müdürü konuşmasından sonra mahalle ve köy muhtarlarından sorular alarak, sorunlar muhtar ve kurum müdürleri arasında istişare edilerek anında yüz yüze çözüme kavuşturulmasına çalışıldı. Her muhtar, mahalle ve köylerinde bulunan sorunlarını anında kurum müdürlerine iletilirken çareler arandı. İleriki günlerde çözümü olacak sorunlar için ise Vali Ali Arslantaş kurum müdürlerine talimat vererek zaman geçirilmeden sorunların çözümü için çalışma yapmaları talimatını verdi.

Yaklaşık dört saat süren toplantı sonrası, toplantıya katılan köy ve merkez mahalle muhtarları, muhtarlar istişare toplantısından çok memnun kaldıklarını, soru ve sorunlarını anında ötelemeden vali başkanlığında kurum amir ve müdürlerince çözüme kavuşturulması için vali tarafından talimat verilerek çözüleceği için çok memnun kaldıklarını dile getirerek Burdur Valisi Ali Arslantaş’a teşekkür ettiler.     
Kaynak: Akça Gazete - Halim Akça