Muhtarlar günü 7. yılında ülke genelinde olduğu gibi Bucak'ta da kutlandı. 19 Ekim Muhtarlar günü dolayısıyla Bucak'ta Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunma programı düzenlendi. Saat 09.00'da düzenlenen çelenk sunma programına, Bucak Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Cemal Acar ile Bucak merkez ve köy muhtarları katıldı.
Çelenk sunumu, Uğurluköyü Muhtarı İbrahim mutlucan tarafından gerçekleştirildi. Çelenk sunumunun ardından Saygı duruşu ve İstiklal Maşının okunması ile program sona erdi.

Daha sonra Bucak Kaymakamlığı tarafından Kent Ormanında düzenlenen kahvaltı programına geçildi. Buradaki programa Bucak Kaymakam Erol Tanrıkulu, Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Bucak jandarma Komutan vekili Alp Eren Çatlı, belde belediye başkanları, İl Genel Meclis üyeleri, Merkez mahalle ve köy muhtarları katıldı. Programda Milletvekilleri Bayram Özçelik ile Yasin Uğur'un ve İl Genel Meclis Üyesi Hatice Dalgar'ın kutlama mesajları okundu. 

Daha sonra Muhtarlar adına bi konuşma yapan Fatih Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Arslan, "Bizleri unutmayıp 19 Ekim Muhtarlar günümüzü kutlayan herkese köy ve mahalle muhtarı adına teşekkür ederiz. Ayrıca mutlu günümüzde yanımızda olan, bizleri bir araya toplayan Sayın Kaymakamım Erol Tanrıkulu başta olmak üzere Belediye Başkanımız Emrullah Ünal ve protokol üyelerimize şükranlarımızı sunuyorum. Teşekkür ederiz."dedi.

Bucak'ta 3 bayan muhtarı adına da Oğuzhan Mahalle Muhtarı Yaşar Çeltikçi de, "Bizleri bu günümüzde program ddüzenleyerek yalnız bırakmayan Sayın Kaymakamım Erol Tanrıkulu başta olmak üzere Belediye Başkanımız Emrullah Ünal ve protokol üyelerimize teşekkür ediyoruz. Tüm muhtarlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum. Ahirete intikal eden muhtarlarımıza da Allah'tan rahmet diliyorum."diyerek duygularını dile getirdi.

Köy muhtarları adına ise İncirdere Köyü muhtarı Oğuzhan Eroğlu da, "Öncelikle böyle bir ortamda bizleri bir araya getirdiği için Sayın Kaymakamım Erol Tanrıkulu ve Belediye Başkanımız Emrullah Ünal'a teşekkür ediyorum. Bütün muhtar arkadaşlarımın muhtarlar gününü kutluyorum. Saygılar sunarım." şeklinde konuştu.

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal da, "19 Ekim Muhtarlar günü dolayısıyla bir araya gelmiş bulunuyoruz. Tüm muhtarlarımızın Muhtarlar gününü kutluyorum. Daha nice başarılı çalışmalar diliyorum. Muhtarlarımızın bizim uç beylerimiz. Muhtarlarımız, devletimizin, vatandaş ile buluşmasını sağlayan, vatandaşlarımızın da devlet ile buluşmasını sağlayan demokrasi zincirimizin ilk halkası. Çok önemli bir görevi yerine getiren muhtarlarımıza başarılar diliyorum. Hayatını kaybetmiş muhtarlarımıza da Allah'tan rahmet diliyorum."dedi.
Bucak'ta Kaymakam adayı olarak bulunan Metin Eyüp Koca'da, "Tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar gününü en kalbi duygularımla kutluyorum. Bucak'ta kaymakam adayı olarak bulunuyorum. Ben Bi,ngöl'lüyüm. İlk defa Bucak'a geldim. Çok güzel arkadaşlıklar kurdum. Sayın Kaymakamımızıın refakatinde çok şey öğrendim. Bu yüzden kendimi çok şanslı hissediyorum. İnşallah ileri zamanlarda Bucak'ımıza ben de hizmet etmek istiyorum."diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu da yaptığı konuşmada, "19 Ekim Muhtarlar gününüzü kutluyorum. İnanın tüm muhtarlarımıza baktığım zaman herkesin yüzü gülüyor. Bucak'ta yapılan hizmetlerden memnun. Belki daha fazlasını bekliyoruz, hak ediyoruz ama herşey imkanlar ölçüsünde oluyor. Geçmişten bugünümüze baktığımız zaman köylerimizin ve mahallelerimizin çok ciddi problemlerinin kalmadığını, insana daha yaraşır kamu hizmetlerinin sunulmakta olduğunu görüyoruz. Geçmişte yapılmayan hizmetlerin bugün yapıldığını görüyoruz. Bugün de olmayan başka bir hizmet emin olun 3, 6 ay içerisinde olacaktır. Muhtarlar gününü en kalbi duygularımla tekrar kutluyorum. Vefat eden muhtarlarımıza Allah'tan rahmet, hasta olanlara acil şifalar   diliyorum. Sağlıklı, huzurlu günler diliyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.