Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulunda ile 125.Yıl Anaokulu Müdür yardımcısı Nurdoğan ÇEVİK'in ve kardeş ülke Azerbaycan'dan Sanubar GASİMOVA'nın kuruculuğunu yaptığı Okul Müdürü Figen ÇALIŞKAN BÜTÜN'ün ortağı olduğu ''İçimdeki Cevheri Keşfediyorum'' isimli uluslararası eTwinning projesi kapsamında Ebru Atölyesi çalışması yapıldı. Atölye çalışmasına İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet YAZAR ve aynı proje ortağı olan Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Nazmiye ULUSAN ÖĞÜTCÜ katıldı.

Öğrenci velisi Resim Öğretmeni Nesibe ERKOYUN rehberliğinde ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet YAZAR ile öğrencilerimiz, yaptıkları birbirinden farklı çalışmalardan dolayı oldukça mutlu oldular.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Figen ÇALIŞKAN BÜTÜN,

 "İçimdeki Cevheri Keşfediyorum adlı projemizde Türkiye ve Azerbaycan ortaklarımızla öğrencilerimizde var olan ilgi ve yetenekleri fark ederek öğrencilerimizdeki bu potansiyeli açığa çıkarma konusunda rehberlik edilmektedir. Projemizde her ay öğrencilerle farklı öğrenme merkezleri oluşturularak çocukların yaparak yaşayarak deneyim kazanmaları sağlamak temel amacımızdır. Bu atölye çalışmasında önemli olan sanatsal değeri olan bir ebru yapmak değil, çocukların zihnini, duygularını ve bedenini bütünleştirip stres ve endişeden uzaklaşıp rahatlamasıdır. Bu atölye çalışmasında katkılarından ve desteklerinden dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet YAZAR, öğrenci velimiz Resim Öğretmeni Nesibe ERKOYUN, öğrenci ve öğretmenlerine teşekkür ederim" dedi.

Neşet YAZAR "Bunun gibi sanatsal çalışmalar öğrenciler üzerinde oldukça büyük bir etkiye sahiptir.  Onları zihinsel olarak rahatlatarak sakin olmalarını, stresten uzak olmalarını sağlıyor. Bu durum da öğrencinin sosyal hayatına çok olumlu yansıyor. Dolayısıyla bu tür etkinlikleri önemsiyoruz ve destekliyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşları tebrik ediyorum." İfadelerini kullandı.