Bucak İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet YAZAR ve Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Süleyman SAĞAR'ın katılımlarıyla, anasınıfı öğretmenleri Hediye Uzun ve Arife Şule ÖZDAMAR'ın yürüttüğü "ÖZÜMDEKİ ÇOCUK" e-twinning projesi kapsamında öğrencilerle birlikte doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

Okul öncesi dönemde çocukların 3T(Tablet, telefon, televizyon) yi verimli kullanmak ve çocukları ekran bağımlılığından korumak için doğal ortamda doğayı tanıma, koruma, gözlemleme ve keşfetme bilincini gerçekleştirmek amacıyla başlatılan projede sona gelindi.

Okul müdürü Süleyman SAĞAR, proje kapsamında çocukların küçük yaşlarda doğayla ilgili deneyimler kazanmalarına fırsat tanıdıklarını ifade ederek, "Ne yazık ki bugünün çocuklarına baktığımızda doğayla ilgili deneyimlerinin olmadığını görmekteyiz. Çocuklar gittikçe doğadan uzaklaşıyorlar. Televizyon, bilgisayar, tablet ve alışveriş merkezleri çocukların en büyük oyun alanı haline geldi. Çocukların doğaya, doğal ortamda öğrenmeye ihtiyaçları olduğunu düşünerek çocuklarımızı doğayla buluşturduk. Doğa bilincinin kalıcı olması için miniklerimizi TEMA vakfına üye yaptık. Çocukların doğada özgürce oynamalarına, koşmalarına, dokunmalarına, keşfetmelerine fırsat tanıyarak keyifli vakit geçirdik." Dedi.

Pandemide teknoloji kullanımının arttığını söyleyen Neşet YAZAR "Bu dönemde teknolojiye olan düşkünlük çocukları sosyal açıdan zayıflatsa da teknoloji topyekûn kötü olarak algılanmamalıdır. Çocuklar genel olarak teknoloji ve internet kullanımı ile ilgili bilgilendirilmeli ve korunmalıdır. Tabi ki bunun yanında öğrencileri ev ortamından uzaklaştırıp doğayla uğraşmasını, doğa bilincinin kazanmasını sağlamak gerekiyor. Toprakla uğraşmak onlara iyi gelecektir. Ayrıca öğrencilerimizin TEMA Vakfına üye olmaları beni çok mutlu etti. Bu projeyle öğretmenlerimiz öğrencileri doğayla buluşturdular. Kendilerini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum. " ifadelerini kullandı.