"Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri" kapsamında Bucak Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen serginin açılışına Bucak Kaymakamı Erol TANRIKULU, Kaymakam Refiği Ökkeş Yusuf İNCE, Bucak Belediye Başkanı Emrullah ÜNAL, İlçe Emniyet Müdürü Uğur DUMAN, Kocaaliler Belediye Başkanı Selahattin GÖKÇE, İlçe Müftüsü Mehmet ERSÖZ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet YAZAR, siyasi parti temsilcileri, resmi daire amirleri, halk ve kursiyerler katıldılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Olcay DEĞERLİ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet YAZAR ve Bucak Kaymakamı Erol TANRIKULU konuşmalarını yaptılar.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Olcay DEĞERLİ "Bucak Halk Eğitimi Merkezi olarak her zaman, her yerde her yaşa yönelik, onların ihtiyaçlarına göre kurslar planlıyoruz. Amacımız her sene daha fazla kurs açmak ve daha fazla insana yardımcı olmaktır. Bunun için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz." Dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet YAZAR "Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz son 2 senede çok büyük mesafe kat ederek kurumlarla işbirliği ile birçok alanda kurslar açmıştır. Bakanlığın vermiş olduğu çizelgede olması gereken aylık %1 kursiyer oranı baz alınarak, 5 ayda %5 olması gereken kursiyer oranımız %13 olarak kayıtlara geçmiştir. Bu da 2,5 kattan daha fazla bir sayıya tekabül eder. Oranın bu denli büyük olması da beni ayrıca sevindirdi. Halka en yakın eğitim kurumumuz olan, okulun her yerde olduğu, birçok kursun açıldığı Halk Eğitimi Merkezimiz toplumumuz için çok önemli bir yere sahiptir. Sene boyunca bin bir emekle hazırlanan ürünlerin sergilenmesinde emeği olan herkesi tebrik ediyorum." Dedi.

Bucak Kaymakamı Erol TANRIKULU "İnsanın öğrenmesi anne karnında başlayıp ölene kadar devam ediyor. Bu bağlamda ülkemizde Halk Eğitimi bünyesinde açılan tüm kurslar 7'den 77'ye herkese hitap ediyor. Çocuklarımıza yönelik sanatsal, sportif etkinliklerin olduğu kurslar onların gelişiminde çok büyük rol oynuyor. Özellikle teknoloji bağımlılığı günümüzün en büyük sorunlarından biridir. Çocuklarımızı teknolojiyi doğru kullanmaya yönlendirmeliyiz. Bunu bizler, aileler olarak yapmalıyız. Evimizde teknolojiyi bir an bırakıp sosyal aktiviteyle uğraşmalıyız, kitap okumalıyız, spor yapmalıyız. Çocuklarımıza sanatsal ve sportif anlamda kurslar açmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızı bu kurslara yönlendirirsek onların gelişimine katkı sağlamış oluruz. Serginin açılmasında emeği olan herkesi tebrik ediyorum." dedi.

Yıl içerisinde açılan Yoğunlaştırılmış Türkçe Öğretimi kurslarına katılan yabancı uyruklu kursiyerden Hanadi HALİL, Türkçe isimli şiirini okudu. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından 2022 yılı teması olarak belirlenen Geri Dönüşüm ? Sıfır Atık temasına ilişkin olarak Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulunda kurslar düzenlenmiştir. Düzenlenen bu kurslarda öğretmenlerin rehberliğinde öğrenci ve veliler tarafından Geri Dönüşüm kıyafetlerinden hazırlanan defile sergilendi. Halk Eğitimi Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan Halk Oyunu gösterisi yapıldı. Kurslarda öğretmen ve kursiyerlerin yıl içinde hazırladıkları ürünlerden oluşan sergi protokol tarafından açılışı yapıldıktan sonra gezildi.