Bucak ilçesinde dün geceden başlayan sağanak yağmur yağışının ardından sabah saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

İlçede bulunan Yunus Emre Mahallesi'nde Hacı Bektaş-i Veli Cami minaresine yıldırım düştü. Camide bazı camlar kırılırken, bazı noktalarda ise hasar oluştu.

Yoğun kar yağışı nedeniyle bir çok ağaç dalı kırıldı. Kırılan bazı ağaç dalları park halinde otomobillerin üzerine düşerek maddi hasar oluşturdu.

Bucak-Burdur karayolu özellikle Çeltikçi Beli'nde kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı. Trafiğin kontrollü olarak sağlandığı yolda zaman zaman kapanmalar meydana geldi. Yine aynı yolda bazı araçlar da yolda kayarak yol kenarına savruldu. Şu ana kadar herhangi yaralamalı kaza meydana gelmezken sürücülerin çok dikkatli olması istendi.

Yine ilçede Kikez ve Tilkini su terfi istasyonlarında elektrik kesintisi nedeniyle bazı mahallelerin yüksek kesimlerine su verilemeyeceği belediye tarafından vatandaşlara duyuruldu.

İlçe merkezinde belediye ekipleri kar küreme çalışmalarını yaparken, kar temizleme ve tuzlama çalışmalarının gece boyu devam edeceği öğrenildi.

İlçeye bağlı 35 köyde İl Özel İdare ve Köylere Hizmet Götürme Birliği ekiplerinin çalışmaların sürdüğü ve kar yağışı süresince devam edeceği bildirildi.

Ayrıca Perşembe pazarına soğuk hava koşulları nedeniyle gelemeyen hem esnaf hem de vatandaşlar için Cuma günü de Kapalı Pazar Yeri'nde pazarın kurulacağı duyuruldu.

Öte yandan Çamlık köyünde sağanak yağış ve kar yağışı nedeniyle dereler taştı, bazı seralar zarar gördü. Vatandaşlar derelerin taşması nedeniyle zor anlar yaşadı.