Bucak ilçesine bağlı Kocaaliler Beldesi'nde bulunan Milias Antik Kenti, yapılan temizliğin ardından havadan görüntülendi.

Ak Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur'un paylaştığı fotoğraflarda, daha önce ağaç ve diğer bitkilerden temizlenen tarih bir anlamda ortaya çıktı. Düzgün Tarkan tarafından yapılan çalışmaların ardından muhteşem kareler ortaya çıktı.

Milias Antik Kenti; Bucak ilçesi, Kocaaliler beldesi sınırları içerisinde Toroslar üzerindedir. Helenistik ve Roma dönemlerinde yerleşim gören kentin doğusu, batısı ve güneyi sarp, çıkılması zor kayalıklarla çevrilmiştir. Kayalıklar arasındaki boşluklara da surlar yapılmıştır. Kentin Nekropoli de sur dışında ve kuzeydedir. Evlerin çoğu ana kayalar kesilerek yapılmıştır. Küçük ve ana kayaya oturtulmuş bir tiyatrosu vardır. Mezar anıtları yerle bir edilerek duvar dipleri kazılmıştır. Yapıların durumu İ.Ö. 5-4 yüzyıla kadar Milyos'un tarihinin indiğini göstermektedir. Milias olarak bilinen bu yöredeki kentin orijinal ismine henüz rastlanılmamıştır. Bu gün görülebilen yapıları Sarnıçlar, Agora, Tiyatro yapılarıdır.