Bucak ilçesinde İlçe Kaymakamlığı öncülüğünde Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından “apartman bina tatbikatı” gerçekleştirildi. Tatbikat gerçeğini aratmazken, vatandaşlar da tatbikatı meraklı gözlerle izledi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının 2022 yılı eğitim ve tatbikat faaliyetleri bünyesinde Bucak ilçesinin 1’nci TOKİ Mahallesinde tatbikat yapıldı. Burdur AFAD ekipleri, Bucak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri,  112 Acil Çağrı Merkezi ekipleri, gönüllü AFAD ekibi mahalle sakinlerinin katılımı ile “bina tahliye ve yangın söndürme tatbikatı” gerçeği aratmadı.

Sis bombaları, itfaiye ve ambulans sirenleri ve mahalle sakinlerinin bağırma sesleri ile başlayan tatbikatta, yangın çıkan bir evde itfaiye yangın söndürme ekipleri evde bulunanları tahliye ederken, AFAD ekipleri de başka bir evde temsili yaralıyı yaklaşık 100 metre mesafeden havada halat ve makara sistemi ile yangın tahliye alanına indirdiler.

Evlerde yapılan tahliye tatbikatından sonra mahallede yangın toplanma alanında toplanan mahalle sakini ve çocuklara Bucak Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından yanan alevlerin söndürülmesi, tutuşan tüpleri, ıslak bez ve benzeri eşyalarla yanan yangın söndürülmesi uygulanırken, mahalle sakinleri ve çocuklar tatbikata eşlik etti.

İŞTE O ANLAR