18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 107. yıldönümü kapsamında ilçemizde program düzenlendi.

Çelenk Sunma Töreni, saat 10.00'da Bucak Belediye Meydanı'nda Program Bucak Kaymakamı Erol TANRIKULU, Aday Kaymakam Davut BOZTAŞ, Bucak Belediye Başkanı Emrullah ÜNAL, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail SARI, İlçe Jandarma Komutanı İlker KAR, Askerlik Şubesi Başkan V. Astğmn. Ferruh SHOTURSUNOV, siyasi parti temsilcileri, Bucak Müftüsü Mehmet ERSÖZ, İlçe Nüfus Müdürü Hatice DÜZ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet YAZAR, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa AKGÜL, Orman İşletme Müdürü Mustafa ERSOY, STK Başkanları, diğer kurum amirleri, okul müdürleri, öğrenciler ve halkın katılımı ile gerçekleşti. Bucak Kaymakamı Erol TANRIKULU ve Bucak Belediye Başkanı Emrullah ÜNAL Atatürk Anıtı'na çelenklerini sundular. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından saat 10.20'de Bucak Hacı Sarılar Mezarlığı'nda bulunan Şehitlik ziyaret edildi. Bucak İlçe Müftülüğü tarafından Kuran-ı Kerim Tilaveti okundu ve dua edildi.

Bucak Kültür Sarayı'ndaki program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. TOKİ Okul Müdürü Hüseyin ÖZCAN günün anlamı ve önemini belirten konuşmayı yaptı. 18 Mart Şehitlerini Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi etkinlikleri çerçevesinde liseler arası kompozisyon ve ortaokullar arası şiir yarışmasında birinci olan eserler öğrenciler tarafından okundu. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Bucak Kaymakamı Erol TANRIKULU, Belediye Başkanı Emrullah ÜNAL ve Cumhuriyet Başsavcısı İsmail SARI takdim ettiler. TOKİ Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı (ANZAKLI ÖMER) adlı oyun sergilendi. Müzik öğretmeni Arda MEÇO yönetiminde Okul korosu tarafından türküler okundu. Çanakkale şehitlerimize ithafen hazırlanan slayt gösterisinin ardından program sona erdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet YAZAR "İnsanlık tarihinin en çetin ve en kanlı savaşlarından birinin yaşandığı Çanakkale'de ecdadımız muhteşem bir destan yazdı.  Bu destan, işgalci güçlere, "Çanakkale Geçilmez!" diyen şehitlerimizin kanıyla ve canıyla yazdığı kutsal bir destandır. Bizlere düşen en önemli görev, çocuklarımızı şanlı tarihimiz ve milli değerlerimiz konusunda bilinçlendirmektir. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi'nin 107. yıldönümünde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. " sözleriyle duygularını ifade etti.