Bucak ilçesinde yağıştan ve su baskınlarından kaynaklı zarar gören çiftçilere hibe destekli ayçiçeği tohumu dağıtıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde yapılan ayçiçeği tohum dağıtımına Burdur Ak Parti Milletvekili Yasin Uğur, Burdur Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Akgül, Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel ve çiftçiler katıldı.

Burdur Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul “Kış aylarında aşırı yağışlar ile ekili sahalar özellikle yağıştan ve su baskınları kaynaklı zarar gören çiftçilerimizin tarlalarını yeniden üretime kazandırabilmek için, ayçiçeği yetiştiriciliği projesi kapsamında bin 900 dönüm alanda ekim yapılmak üzere 48 kişiye yüzde 75 hibe destekli ayçiçeği tohumu dağıtılacak” dedi.

Ak Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur ise yaptığı konuşmada “Kış aylarında Bucak ovası ve köylerimizde aşırı yağışlar ve su baskınlarından kaynaklı çiftçilerimizin ekili sahaları bozuldu. Bozulan bu tarlaları bu yıl tarıma tekrar kazandırmak, hem de çiftçilerimizin mağduriyetlerini önleyebilmek için. Tarım Müdürlüklerimiz ayçiçeği yetiştiriciliği projesi kapsamında çalışmalar yaptı. Aşırı yağışlar ve su baskınları karşısında tarlalarında ekili sahaları bozulan çiftçilerimizin oluşturduğu müracaatlar ile talepler oluşturuldu ve en kısa sürede yüzde 75 hibe destekli ayçiçeği tohumlarını çiftçilerimize temin ettik” dedi.

Milletvekili Yasin Uğur, müracaat edemeyen ya da ekili sahaları bozulan çiftçilerimizin Bucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvurmaları halinde tarlaları boş bırakmamak ve çiftçi mağduriyetini önleyebilmek için tohum tedarikinin süreceğini söyledi.