Burdur’un Bucak ilçesinde düzenlenen sergide çocuklar günümüz dünyasını tuvallere yansıttılar.

ÇES Sanat Evi tarafından organize edilen ve 140 çocuğun resimlerinin bulunduğu Alim Dünya 2022 sergisine yoğun ilgi gösterildi.

Kahraman Halı sahada düzenlenen serginin öğretmeni Tuğba Demirezen, çocukların gözünden günümüz dünyasını büyüklere göstermek istediklerini belirtti.

Yaklaşık 140 çocuğun yaptığı 500’ü aşkın eserin sergilendiğini belirten Demirezen, “Çocuklarımız geleceğimiz.Onlara öyle bir dünya bıraktık ki gerçekten alim bir dünya.Bizi her koşulda barındırıyor hala. Çocuklarımızın gözünden de dünyamızın nasıl göründüğünü görmek istedik.Çok güzel sonuçlar aldık.” şeklinde konuştu.

Demirezen, çocukların yaş gruplarına göre çalışmalar yaptıklarını altını çizerek, “Bazı çocuklarımız küçük oldukları için dünyayı daha çok çiçekli,böcekli ve mutlu bir şekilde resmederken, biraz daha büyümüş çocuklarımız ise dünyanın bilincine varmış olanlar ise anlamlı resimler ortaya çıkardılar” dedi.

Sergide çocuklar tarafından hazırlanan koro da çocuk şarkılarını seslendirdi.

Katılımcılar tarafından beğenilen sergi, pasta kesimi ve madalya töreni ile sona erdi.

Sergiye İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Ak Parti Bucak İlçe Başkanı Mustafa Oğuz, CHP Bucak İlçe Başkanı Ahmet Sedat Oktay,İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez, Belediye Meclis üyeleri, davetliler ve öğrenci velileri katıldı.