Bucak Belediyesi’nin hayata geçirdiği Çözüm Masası’na ve WhatsApp ihbar hattına 2022 yılının ilk 7 ayında 332 başvuru yapılırken, bunlardan 296’sı çözüme kavuşturuldu.

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal yaptığı açıklamada “2022 yılının ilk 7 aylık sürede Çözüm Masa’mızın 444 15 35 numaralı hattı ile WatsApp ihbar hattımıza ve diğer iletişim yolları ile belediyemize şu ana kadar 332 başvuru yapıldı. Bu başvuruların 296 tanesi tamamlanmış durumda, 21 başvurunun yapılma ve planlanma süreci uzun olduğu için beklemede, 15 başvurunun işlemleri devam ediyor. Bunun yanında 28 başvuru da kurumumuzun birinci derece sorumluluğu altında olmadığı için diğer kurumlara başvuru yapılması gerektiği başvuru sahiplerine bildirilmiş durumda” dedi.

En fazla başvurunun 51 başvuru ile Fen İşleri Müdürlüğü’ne, 45 başvurunun Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ve 40 başvurunun Veteriner İşleri Müdürlüğüne, yapıldığını kaydeden Başkan Emrullah Ünal, “Bu istatistikler Bucak ilçemize yenilik getiren Çözüm Masası ve WatsApp ihbar hattı uygulamamızın vatandaşlarımız tarafından kabul gördüğünü gösteriyor. Bucak’ta vatandaşlarımız belediyemizin sorumluluğunda olan her konuda şikayet, istek ve önerilerini 7 gün 24 saat görev yapan Çözüm Masamıza ve ihbar hattımıza iletiyor, burada alınan başvurular sisteme işleniyor ve ilgili birime anında gönderiliyor. İlgili birime ulaşan başvuru birim müdürümüz tarafından değerlendiriliyor, yerinde kontrol yapılarak acil konularda 1- 2 saat içerisinde sorun çözülmeye çalışılıyor. Sorunun çözümü birkaç gün alacaksa belirli bir planlama yapılıyor” diye konuştu.

Çözüm Masası’nın ilk önceliğinin sorunların en kısa sürede çözüme kavuşturulması olduğunu vurgulayan Ünal, şöyle dedi: “İlgili talep uzun vadede çözülebilecek planlama gerektiren bir işse, işleme alınıyor ve planlama süreci başlıyor. Belediyemize yapılan her başvuru değerlendiriliyor. Yerel yönetim olarak halkımıza en iyi hizmeti sunmak amacındayız. Bu amacımız doğrultusunda Çözüm Masası projemizi hayata geçirdik.”dedi.